Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Bridget Maasland nieuwe ambassadeur Free a Girl

2 november 2015

Tijdens het benefiet ‘Wimmy Hu & Friends to Free a Girl’ is Bridget Maasland gepresenteerd als nieuwe ambassadeur van Free a Girl. Gedurende de benefietavond werden 34 exclusieve items geveild. Dat heeft in totaal 453.200 euro opgebracht.

door Redactie Vf

Bridget Maasland verklaarde het werk van Free a Girl enorm belangrijk te vinden: “Ik wilde mezelf al voorstellen om ambassadeur te worden maar Free a Girl was me net voor. Het idee dat het je eigen kind zou zijn die wordt gedwongen tot prostitutie is vreselijk. Het mooie van Free a Girl is dat zij naast het bevrijden van meisjes uit bordelen ook het gehele traject daarna begeleiden: opvang, trauma-counseling en re-integratie. Daarbij is preventie is ook een belangrijk onderdeel van het werk van de stichting. Preventie is de basis om te voorkomen dat er mensenhandel en gedwongen prostitutie plaatsvindt.”

Benefietavond

Naast de veiling van 34 items en een uitgebreid diner gaven Gerard Joling, Rene Froger en Jeroen van der Boom een exclusief mini-concert. Ook artiesten als Danny de Munk, Thomas Berge, Sharon Doorson en Niels Geusenbroek traden op. De presentatie was in handen van Jeroen Nieuwenhuize en Bridget Maasland.

Free a Girl Award
Als dank voor haar tomeloze inzet voor de stichting heeft de horeca ondernemer Wimmy Hu de eerste Free a Girl Award uitgereikt gekregen uit handen van juryleden en oprichters Arjan Erkel, Roelof van Laar en Evelien Hölsken: “Door haar onuitputtelijk inzet heeft Wimmy in de afgelopen vijf jaar totaal 2,6 miljoen euro opgehaald met haar benefietavonden. Bovendien is zij een inspiratiebron voor de meisjes in de projecten van Free a Girl, aldus de jury die o.a.  bestond uit Free a Girl oprichter Yolanthe Sneijder Cabau.”

Mensenhandel en kinderprostitutie
Free a Girl is een noodhulporganisatie die zich inzet om jonge meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden en daders veroordeeld te krijgen. De afgelopen 7 jaar heeft de stichting bijgedragen aan de bevrijding meer dan 3.500 meisjes uit bordelen in Azië.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close