Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Xander de Buisonjé voor dance4life in Kenia

30 oktober 2015

Als nieuwe ambassadeur van dance4life bezocht Xander de Buisonjé onlangs enkele projecten van dance4life in Kenia. “Ik vond deze reis ongelofelijk indrukwekkend. “

Xander de Buisonjé
Xander de Buisonjé © dance4life

door Redactie Vf

Samen met zijn  vrouw bezocht Xander scholen, een sloppenwijk en een kliniek in de Keniaanse hoofdstad Nairobi om te zien hoe dance4life in het land te werk gaat en waarom dat nog zo hard nodig is. Xander: “Ik ben nu alweer even terug en ik denk er nog dagelijks aan. Ik ging ernaartoe om het werk van dance4life met eigen ogen te zien en dat is gelukt. Ik ben er vooral achter gekomen dat de aidsproblematiek zo veel ingewikkelder is dan ik in eerste instantie dacht. Ik dacht, je vertelt iedereen toch gewoon dat ze een condoom om moeten doen?! Maar zo simpel is dat niet. dance4life leert jongeren tijdens het scholenproject bijvoorbeeld hoe ze hierover in gesprek moeten gaan en geeft ze het zelfvertrouwen om het onderwerp bespreekbaar te maken.”

Dansen

dance4life geeft op scholen seksuele voorlichting en gebruikt muziek en dans om informatie op jongeren over te brengen. Natuurlijk werd er door Xander meegedanst. “Ik vond het mooi om te zien dat de aanpak van dance4life de barriere om over moeilijke onderwerpen te praten ook echt laat verdwijnen. Net als dance4life geloof ik enorm in de kracht van muziek en dans. Met muziek kun je jongeren bereiken, verbinden, inspireren en op deze manier écht een verschil maken.”

Hiv-test

dance4life stimuleert jongeren tijdens het scholenproject om zich te laten testen op hiv en verwijst scholieren hiervoor naar klinieken die gespecialiseerd zijn in zorg voor jongeren. Xander en Sophie lieten beiden ook een hiv-test doen: “Het is belangrijk te weten of je gezond bent, voor jezelf maar ook zodat je niet onnodig anderen infecteert. dance4life werkt daarvoor samen met klinieken die gericht zijn op jongeren, omdat het voor jongeren bijna onmogelijk is om je bijvoorbeeld zonder toestemming van je ouders te laten testen. Ik wilde wel eens zien hoe dat er aan toe gaat in een land als Kenia, dus besloot daarom ook zelf een hiv-test te doen.”

Ambassadeurs

Sinds oktober 2015 zet Xander de Buisonjé  zich als ambassadeur van dance4life in om samen met jongeren te werken aan een wereld zonder aids. Als ambassadeur bevindt Xander zich in het gezelschap van mede-ambassadeurs als Doutzen Kroes en Hardwell.

Bron: dance4life

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close