Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Fondsenwerving in Hoogeveen: de Afrikaloop

26 oktober 2015

Met alle technologische ontwikkelingen, Big data, storytelling en de professionalisering van de sector zou je bijna vergeten waar het bij fondsenwerving om draait: relaties aangaan en geld ophalen. In Hoogeveen organiseren ze al 10 jaar de Afrikaloop.

door Redactie Vf

De Afrikaloop beleefde dit jaar zijn tiende editie. In een week tijd werd door deelnemers uit het hele land de omtrek van het continent Afrika gelopen. Zij legden in één week per persoon 150 tot 250 kilometer af en haalde daarmee - voorlopige eindstand -  22.500,00 euro op.

De opbrengsten komen ten goede aan de Andreas Manna Stichting. Een vrijwilligersorganisatie die op kleinschalige basis hulp verleent aan wees- straat- en zwerfkinderen in Afrika. Ze doen dit door in de directe leefwereld van de  kinderen projecten op te zetten  die o.a. leiden tot verbetering van opvang en zorg , toegang tot onderwijs,  en de aanleg van drinkwatervoorziening.

Mevrouw Frattinger

De laatste etappe leidde van Balkbrug naar Hoogeveen. De wandelaars werden binnengehaald bij brasserie ’t Raethuys, onder de vrolijke klanken van de drumband Fortissimo uit Coevorden. Soep met broodjes, aangeboden door het restaurant, gingen er bij de deelnemers prima in.

Elke weekwandelaar ontving na afloop de fel begeerde Drentse kei als aandenken van de Afrikaloop 2015. Mevrouw Frattinger (74) uit Nunen, liep voor de tiende keer de hele week mee: “Het is geen opgave een week te wandelen, het is elke keer weer me een week lang laten verwennen. De organisatie maakt zich onzichtbaar, maar ondertussen hoef je nergens aan te denken want zij doen het allemaal voor je”.

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close