Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Ellen Greve trots op #8 in Opzij top 100

23 oktober 2015

Directeur KNGF Geleidehonden Ellen Greve is de enige nieuwkomer in de  categorie ‘Goede doelen’ van de Opzij Top 100. De lijst van meest invloedrijke vrouwen in Nederland.

Ellen Greve - directeur KNGF Geleidehonden
Ellen Greve - directeur KNGF Geleidehonden

door Redactie Vf

Greve vond het 'leuk' genoemd te worden en was er 'trots' op  tussen de andere toppers van de goede doelen te staan. Het jurycommentaar was dan ook fraai: “Greve heeft het fonds op een mooie manier op de kaart gezet (..) De organisatie haalde meermaals het nieuws en uit onderzoek van VUmc en KNGF Geleidehonden bleek dat speciaal opgeleide honden in staat zijn om op basis van geur darmkanker op te sporen, waarmee de onderzoekers ‘een revolutie kunnen ontketenen.’

Voor de samenstelling van de lijst raadpleegde de redactie van Opzij ruim 50 deskundigen. Er werd gekeken naar ‘absolute’ invloed (de macht die een functie met zich meedraagt), naar hoe topvrouwen die gebruiken en naar hoe zichtbaar ze zijn.

Sigrid van Aken

Nr. 1 in de categorie goede doelen was dit jaar wederom Sigrid van Aken (voorzitter Goede Doelen Loterijen).  

Van Aken is volgens de jury minder duidelijk in beeld dan voorheen, omdat ze meer achter de schermen werkt. Haar plek op de lijst heeft zij dan ook te danken aan de invloed die Opzij aan haar functie toeschrijft. Van Aken zelf over haar werk:  ‘Ik wil altijd werken in een omgeving waar maatschappelijke relevantie voorop staat en ik wil nooit in een hoek zitten waar onverschillig tegen de grote vraagstukken in de wereld wordt aangekeken’.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close