Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Fondsen werven = kritiek ontvangen

22 oktober 2015

De claustrofobische Jack White (23) liet zich 75 uur lang opsluiten terwijl Never Gonna Give You Up van Rick Astley op repeat stond.  Hij wilde daarmee geld in zamelen voor JDRF UK, maar moest stoppen door de kritiek en de online kwaadsprekerij die hij niet langer kon verdragen.

Jack in a box
Jack in a box

door Redactie Vf

Na een lange voorbereiding en een zorgvuldig opgezette actie was Jack er klaar voor: 75 uur lang niet praten, geen telefoon, geen boek, geen laptop én geen televisie. Zijn enige 'afleiding' zou de beruchte hit van Rick Astley zijn, die continu door de speakers zou schallen.  Astley wenste Jack  hoogstpersoonlijk nog succes. ,,Dit is de definitie van gek'', schreef de zanger op Facebook. ,,Succes Jack, het beste.''

White bedacht de actie omdat hij geld wilde inzamelen voor onderzoek naar kinderdiabetes. Zijn neefje (7) lijdt aan deze ziekte. Het avontuur werd live uitgezonden via YouTube en de honderden kijkers konden meepraten in een chat. Daarna ging het mis. White kreeg 'de moeilijkste’en ‘beledigendste’ opmerkingen die hij ooit heeft gelezen om zijn oren, vertelt hij achteraf in een video op facebook. Hij vond het moeilijk te verteren dat zijn familie, die ook meekeek, alle beledigingen moest lezen.

Voor White werd pijnlijk duidelijk dat fondsen werven –  je kop boven het maaiveld uitsteken – betekent dat je kritiek krijgt.  Kritiek op het vak, kritiek op de organisatie en kritiek ad hominem.  Gelukkig wilde de broer van Jack de actie overnemen en voortzetten en werd er uiteindelijk 6500 GBP ingezameld.

I'm sorry...

Posted by Jack In A Box - Sponsored Silence on Friday, October 16, 2015

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close