Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Marks & Spencer doneert voedseloverschot aan goede doelen met Neighbourly

14 oktober 2015

Marks & Spencer-supermarkten starten in het Verenigd Koninkrijk met de donatie van voedseloverschotten aan lokale goede doelen. Hiermee wil de retailer zijn voedselverspilling terugdringen.

door Redactie Vf

De voedseloverschotten omvatten fruit, groenten, brood, gebak en andere kruideniersproducten. Het gaat om producten die vanwege hun houdbaarheidsdatum niet meer verkoopbaar, maar nog wel eetbaar zijn. Het initiatief is onderdeel van het doel van Marks & Spencer om voedselverspilling tegen 2020 met 20 procent te verminderen.

Neighbourly

Het overtollige voedsel wordt via het sociale netwerk Neigbourly gedistribueerd naar door M&S geselecteerde goede doelen, zoals voedselbanken. Neighbourly houdt bij welke producten regelmatig overblijven in de M&S-supermarkten, zodat de goede doelen hierop kunnen inschrijven.

Er is een nationaal distributieschema opgezt, dat eerder dit jaar is getest met zes M&S-supermarkten in de omgeving van Bristol en Bath. Sinds de start in april hebben deze supermarkten bijna 4 ton overtollig voedsel naar goede doelen gedistribueerd. De levering van deze goederen door de supermarkten vindt inmiddels dagelijks plaats.

Naar verwachting kunnen de eerste grote supermarkten van M&S starten in december. Vervolgens wil de retailer het concept begin 2016 uitrollen in al zijn vestigingen.

Bron: Neighbourly

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close