Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Vijfde editie Zuiderzeeklassieker levert €130.000,- op

8 oktober 2015

De vijfde editie van de Zuiderzee Klassieker heeft ruim €130.000,- opgeleverd voor de Maag Lever Darm Stichting. Vorig jaar bracht het fietsevenement een bedrag van ruim €122.000 op.

Zuiderzeeklassieker 2015
Zuiderzeeklassieker 2015 © Maag Lever Darm Stichting

door Redactie Vf

Op een prachtige dag met stralende zon, fietsten ruim 840 deelnemers de vijfde editie van de Zuiderzee Klassieker. Voor het eerst was er ook een tandemroute, een prachtig gezicht tussen alle andere deelnemers die voor de 65, 120 of 180 kilometer gingen.

Dankzij de opbrengst kan de Maag Lever Darm Stichting blijven strijden tegen darmkanker. Het geld wordt geïnvesteerd in wetenschappelijk onderzoek en voorlichting. Dat is hard nodig, want jaarlijks krijgen 15.000 Nederlanders de diagnose darmkanker. Zij krijgen steun van vele artsen, verpleegkundigen, onderzoekers, vrijwilligers familie en vrienden. Voor al deze mensen klommen de honderden fietsers in de pedalen.

Niet alleen patiënten, medisch personeel en onderzoekers fietsten mee, ook stand-up comedian Arie Koomen klom op zijn fiets voor de 35 kilometer. ,,Helaas heb ik mijn ouders en goede vriend verloren aan kanker en met mij zijn er veel mensen die dit meegemaakt hebben. Daarom fiets ik mee met de Zuiderzee Klassieker, onder het motto: samen trappen we darmkanker de wereld uit."

Presentatrice Nance Coolen, die zelf lijdt aan de ziekte van Crohn, gaf bij de fabriek van Yakult in Almere het startschot. 'Aan de buitenkant is niets te zien, maar met Crohn kun je door enorm diepe dalen gaan. Het gaat nu heel goed met mij vanwege de juiste medicatie. Daarom is het inzamelen van geld voor onderzoek zo belangrijk.' 

Bron: Maag Lever Darm Stichting

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close