Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Patricia Vermeulen nieuwe CEO Amref Flying Doctors

5 oktober 2015

Patricia Vermeulen is de nieuwe directeur van Amref Flying Doctors. Zij is de opvolger van Jacqueline Lampe, die de functie elf jaar heeft bekleed. Jacqueline vertrekt per 1 oktober naar het hoofdkantoor van Amref in Kenia.

door Redactie Vf

Patricia beschikt over ervaring in zowel het bedrijfsleven als de charitatieve sector. Ze is afkomstig van het Rode Kruis, waar zij als hoofd van de unit Strategische Partnerschappen op de afdeling Internationale Hulpverlening in dienst was. Daarvoor werkte zij bij bedrijven als Ormit en Cendris en begon zij haar carrière bij Plan Nederland.

“Het is een ongelooflijke eer om deze mooie organisatie aan te mogen sturen. Alle collega’s, in Nederland en in Afrika, werken met zeer veel passie en professionaliteit aan blijvende verbetering van de gezondheid in Afrika. De veranderingen zijn al tastbaar – tijdens mijn eerste werkbezoek zag ik hoe maar liefst 1.200 meisjes het alternatieve ritueel voor meisjesbesnijdenis doorliepen. Zij zijn op een gezonde manier vrouw geworden, blijven naar school gaan en trouwen later. Dat inspireert enorm!”

Groei in Afrika
Jacqueline Lampe kan met tevredenheid terug zien op haar werk bij Amref Flying Doctors. Zij zorgde ervoor dat de inkomsten groeiden van € 2,1 miljoen (2004) naar ruim € 15 miljoen in 2014. Het aantal donateurs groeide mee: van 12.000 in 2004 naar ruim 72.000 in 2014. De impact van het werk in Afrika werd hierdoor sterk vergroot: van ongeveer 200.000 mensen (2004) naar ruim 1,3 miljoen (2014).
 
Patricia over de groei: “De afgelopen tien jaar heeft Amref Flying Doctors met sterk leiderschap en een duidelijke visie een enorme groei doorgemaakt. Dat is zeer bewonderenswaardig en een groot compliment voor alle partijen die dit mede mogelijk hebben gemaakt. Door de gestage groei in inkomsten hebben we vanuit Nederland veel kunnen bijdragen aan betere gezondheid in Afrika. Onze impact op het verbeteren van de leefomstandigheden van de meest kwetsbaren is daarmee aanzienlijk.”

Meer groei als doel?
“Mijn doel is in eerste instantie behoud van het niveau van inkomsten en het bestendigen van de organisatie die er nu staat. Vervolgens zou het heel mooi zijn om nog verder te groeien. Samen met mijn team zet ik me daar volledig voor in”, aldus Patricia.

Bron: Vakblad Fondsenwerving

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close