Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Nationaal Groenfonds partner Crowdfunding VoorNatuur

4 september 2015

Nationaal Groenfonds is vanaf 2 september 2015 partner van Crowdfunding VoorNatuur. Met dit partnerschap wil Nationaal Groenfonds nieuwe financieringsvormen voor natuur, landschap en duurzaamheid stimuleren en het draagvlak voor natuur vergroten en versterken.

door Redactie Vf

Een mooie volgende stap
Crowdfunding VoorNatuur is een initiatief van InnovatieNetwerk en kreeg begin 2015 haar huidige vorm door samenwerking met LandschappenNL en IVN. Dankzij ruim 1.500 donateurs heeft Crowdfunding VoorNatuur nu al 14 projecten weten te realiseren. De particuliere aankoop van natuurgebied Dommelbimd in Boxtel kreeg grote aandacht in de media en veroverde zelfs een plek in de landelijke crowdfunding top 13. En vandaag maakt Crowdfunding VoorNatuur een mooie volgende stap door samen te gaan werken met Nationaal Groenfonds.

Nationaal Groenfonds
Als innovatieve financier zet Nationaal Groenfonds zich in om kansrijke financieringsmodellen te ontwikkelen voor groene projecten. Daarnaast onderkent het Groenfonds het belang van een breed maatschappelijke draagvlak voor natuur, landschap en duurzaamheid en wil daar graag actief een bijdrage aan leveren. Ralph Scholtz, strateeg bij Nationaal Groenfonds: “De samenwerking met Crowdfunding VoorNatuur sluit aan op onze ambitie om initiatiefnemers van groene projecten te stimuleren op een professionele en nieuwe manier te kijken naar de realisatie van hun project.”

Nog beter en breder ondersteunen
Arjan Klopstra, platformmanager Crowdfunding VoorNatuur: “Dankzij de steun van Nationaal Groenfonds kan Crowdfunding VoorNatuur verder groeien en initiatiefnemers nog beter en breder ondersteunen bij het opzetten en uitvoeren van hun crowdfundingproject. Ook brengt het Groenfonds kennis in van andere vormen van financiering voor natuur, landschap en duurzaamheid.”

Direct bijdragen en zichtbaar draagvlak
De crowdfundingcampagnes geven natuurliefhebbers de mogelijkheid om direct bij te dragen aan en nauw betrokken te zijn bij natuurprojecten. De campagnes maken het draagvlak onder burgers goed zichtbaar en kregen daardoor in het verleden al meer steun van gemeentes en provincies. Op www.crowdfundingvoornatuur.nl zijn alle succesvol afgeronde en lopende projecten te vinden. 

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close