Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

HomeRiders fietsen 869.449,- bijeen voor Ronald McDonald Kinderfonds

30 juni 2015

De fondsenwervende wielertocht HomeRide heeft dit weekend maar liefst 869.449,- opgeleverd voor de Ronald McDonald Huizen. Zo'n duizend wielrenners fietsten in 24 uur van Groningen naar Maastricht, waaronder topsporters Ireen Wüst, Erben Wennemars en Leontien van Moorsel, net als zes burgemeesters en een wethouder.

Logo Ronald McDonald huis
Logo Ronald McDonald huis

door Redactie Vf

Zaterdagmiddag werden ze weggeschoten uit Groningen, de groep sporters met geel-blauwe hesjes aan. Ze fietsten letterlijk in een dag en nacht via acht Ronald McDonald Huizen naar de Markt in Maastricht. Deze 500 kilometer lange tocht, waarbij teams zich lieten sponsoren om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Ronald McDonald Huizen, werd dit jaar voor de vijfde keer gereden. 

Respect voor de renners
Ireen Wüst fietste met haar volledige schaatsteam Team4Gold de eerste etappe mee, van Groningen naar Zwolle. Ze was zichtbaar onder de indruk van het doorzettingsvermogen en de drive van de vele (amateur-)wielrenners. "Vijfhonderd kilometer is niet niets. En dan ook nog eens in één ruk, met een nacht erbij. Dat is zwaar. Ik vind het bijzonder om te zien dat mensen zich zo inzetten." Ook Leontien van Moorsel, die de nachtetappe van Den Haag naar Dordrecht fietste, spreekt vol lof over de deelnemers: "Er zijn zoveel mensen die zich belangeloos inzetten voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Of dat nou in de Ronald McDonald Huizen is als vrijwilliger, of door hun sportieve grenzen op te zoeken tijdens de HomeRide. Ik heb veel respect voor hen."

Hartverwarmend 
Marja van Bijsterveldt, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds, is zeer verheugd met het prachtige bedrag dat is opgehaald. "Het is geweldig dat zoveel mensen de Ronald McDonald Huizen steunen. Door de inspanning van deze HomeRiders zijn meer dan tienduizend overnachtingen mogelijk gemaakt. Dat is fantastisch. Ook de deelname van zoveel topsporters, burgemeesters en teams van oudgasten uit de Huizen vond ik hartverwarmend. Met zijn allen maken we het mogelijk dat families samen kunnen zijn als ze elkaar het hardste nodig hebben: als hun kind ziek is." 

Gele en groene trui
Van Bijsterveldt maakte bij de start in Groningen samen met een kinderjury en Senior Field Service Manager Jos van Kempen van hoofdsponsor McDonald's bekend wie de felbegeerde gele, groene en hartjestrui heeft gewonnen. Team McDonald's Nederland mocht de hele rit in een gele trui rijden, omdat ze nog naast hun sponsorschap de meeste fondsen heeft geworven; Euro 42.540,- in totaal. De groene trui ging naar Team De Watergeuzen Brielle, omdat zij goed waren voor maar liefst 35 fondsenwervende acties voor de Ronald McDonald Huizen. De hartjestrui ten slotte ging unaniem naar Team De Noormannen, vanwege hun vele originele en hartverwarmende acties, variërend van een toiletactie op Koningsdag, tot een benefietavond en de verkoop van zelfgebakken cupcakes.

Bron: Ronald McDonald Kinderfonds

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close