Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Cordaid investeert in Myanmar

26 juni 2015

Coraid gaat € 900.000 investeren in microfinancieringsprogramma's voor boeren in Myanmar. Deze week worden de contracten daarover getekend. Hierdoor zullen boeren toegang krijgen tot kleine leningen om zaden te kopen op tijd voor het komende rijst seizoen.

door Redactie Vf

Er is grote vraag naar buitenlands geld in Myanmar en sinds december 2014 laat de overheid van Myanmar buitenlandse investeerders ook toe. Maar investeerders zijn nog terughoudend. Cordaid is een van de eerste investeerders die bereid is met microfinanciering de markt op te gaan in Myanmar. 

Cordaid werkt in Myanmar samen met Proximity Designs, een NGO gevestigd in de Verenigde Staten. Beide organisaties willen bijdragen aan betere voedselzekerheid in Myanmar. Voedselproductie vindt daar nu nog veelal plaats in landelijke gebeiden op de traditionele manier, door kleine boeren.

Ondanks het hoge risico van investeren in Myanmar op dit moment, vindt Cordaid de noodzaak te hoog. “To boost the economy in fragile regions is the way forward. Economic stability makes a country less susceptible to political turmoil/instability,” Laure Wesseimus-Chibrac, head of investments of Cordaid.

Lees hier het volledige bericht.

Bron: Cordaid

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close