Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

500ste Kinderzwerfboek-station geopend

10 juni 2015

Vandaag (10 juni) wordt het 500ste Kinderzwerfboek-station geopend op de OBS Slingerbos te Diepenveen. Een mooie mijlpaal voor Kinderzwerfboek. Met 500 Kinderzwerfboek-stations in Nederland en al een miljoen zwervende kinderboeken krijgt Kinderzwerfboek, een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp, echt voet aan de grond. 

door Redactie Vf

Een jaar geleden plaatste Kinderzwerfboek een bericht op haar website met de oproep om een eigen Kinderzwerfboek-station te openen. “Dat nu een jaar later het 500ste station een feit is, hadden we nooit durven dromen. We hebben het hele jaar vele positieve reacties en aanmeldingen ontvangen van kinderboerderijen, scholen, praktijken, speeltuinorganisaties, buurtcentra en ook bedrijven. Geen station ziet er hetzelfde uit. Van een boekenhuisje in de voortuin, een fruitkist gevuld met zwerfboeken, een leescarrousel in de school tot een omgebouwd konijnenhok op de kinderboerderij”, aldus Pascale van Amelsfoort (manager Kinderzwerfboek).

Kinderboek-station

Het is duidelijk: organisaties en particulieren zien in dat ieder kind boeken moet kunnen lezen. Als er thuis boeken zijn,  gaan de kinderen gemiddeld drie jaar langer naar school. Boeken stimuleren overal tot doorleren, ongeacht sociaal milieu of cultuur. (bron: Dirk Vlasblom, NRC, mei 2010).

Dat ook bedrijven Kinderzwerfboek een warm hart toedragen bleek vorige week weer. Partner EMTÉ Supermarkten verraste Kinderzwerfboek met een donatie van 60.000 kinderboeken. Alle stations ontvangen begin oktober een mooi pakket nieuwe kinderzwerfboeken om het station mee te verrijken.

LVB Networks ontwikkelde belangeloos de nieuwe website voor Kinderzwerfboek. Alle stations zijn nu op onze nieuwe website goed te vinden! Kijk welke Kinderzwerfboek-stations er in jouw buurt zijn. Hier kan je een kinderzwerfboek halen om te lezen en weer uit zwerven te sturen. Ook kan je een boek brengen dat een ander kind mag lezen.

Bron: Kinderzwerfboek

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close