Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Bijna half miljoen euro voor Oranje Fonds Collecte

1 juni 2015

Het Oranje Fonds organiseerde van 27 april tot en met 2 mei de allereerste landelijke Oranje Fonds Collecte. Samen met 660 stichtingen en verenigingen haalde het €446.836,- op. De collecterende organisaties ontvangen de helft van het opgehaalde bedrag. De andere helft besteedt het Oranje Fonds aan sociale initiatieven in de provincie. De opbrengst wordt zo voor honderd procent besteed, aan sociale doelen in de nabije omgeving. 

door Redactie Vf

Het Oranje Fonds is erg blij met de opbrengst. Ronald van der Giessen, directeur van het Fonds, vertelt: “Samen met vrijwilligers van alle deelnemende organisaties hebben we een prachtig bedrag opgehaald voor sociale organisaties in het land. Het mooie is dat er nog veel voordeuren waren waar niemand aanbelde, dus we hopen dat volgend jaar nog meer organisaties mee doen. Zo kunnen we hen heel direct ondersteunen.” De hoogste opbrengsten komen uit de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Gelderland. Met het geld doen organisaties iets extra’s voor de doelgroep (26%), schaffen ze goederen aan (16%) of knappen zij de accommodatie op (15%). 

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar steunde het met € 27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Bron: Oranje Fonds

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close