Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Nalaten aan goede doelen door miljonairs stijgt in populariteit

22 mei 2015

Woensdag 20 mei publiceerde Van Lanschot Bankiers het rapport Vermogende Nederland | Dutch Wealth Report 2015. Het rapport schetst een beeld van de Nederlandse miljonair. Het onderzoek is uitgevoerd door het CBS en GfK in opdracht van Van Lanschot. De thema's die centraal staan zijn zorg, impact investeringen en kunst. 

door Redactie Vf

Richard Bruens, algemeen directeur Private Banking en lid van de Raad van Bestuur: “Ook miljonairs moeten, net als ieder ander, prioriteiten stellen. Het continueren van de levensstandaard, goede gezondheidszorg, pensioen en andere doelen vechten om voorrang, ook als je vermogend bent. Met dit rapport geven we inzicht in de mening en de houding van miljonairs ten opzichte van hun vermogen en maatschappelijk relevante thema’s. Daarmee brengen we een invloedrijke groep Nederlanders – die meestal achter de schermen blijft – in beeld.”

Terug op het niveau van voor de crisis
Het vermogen van miljonairs is weer terug op het niveau van vóór de crisis in 2008; het gemiddeld vermogen bedraagt € 2,9 miljoen. De miljonair is veel positiever over de economie dan enkele jaren geleden. In 2014 gaf 46 procent van de vermogenden aan te verwachten dat de economische vooruitzichten voor Nederland enigszins tot sterk zouden verbeteren, maar liefst 18 procent meer dan in 2013. Over de gehele linie zijn miljonairs positiever gestemd over de economische ontwikkelingen dan de gemiddelde Nederlander. Ondanks deze positieve stemming blijft een kwart van de miljonairs sceptisch over de economische toekomst van Nederland en de ontwikkeling van het eigen vermogen. 

Nalaten aan goede doelen stijgt in populariteit
Ondanks de minder positieve toekomstverwachtingen voor de volgende generatie krijgen de kinderen niet altijd alles. 24% Van de miljonairs zegt een groot deel van het vermogen aan goede doelen na te willen laten, een verdubbeling van de 12 procent een jaar eerder. Deze groei is met name spectaculair te noemen bij de multimiljonairs, die een stijging van 20 procent naar 59 procent laten zien. Ook het aantal miljonairs dat bij leven een groot deel van het vermogen aan goede doelen wil schenken is gestegen, van 13 naar 19 procent.

Het volledige rapport kun je hier downloaden.

Bron: Van Lanschot

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close