Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Dorcas bereikt in 2014 356.832 mensen

22 mei 2015

Dorcas bereikte in 2014 356.832 mensen in nood en in diepe armoede, zo staat in het Dorcas Jaarverslag 2014, dat deze week verschijnt. Dat is ruim 90.000 meer dan in 2013. Deze toename is onder meer een gevolg van het grote aantal rampen waarvoor Dorcas in actie kwam. Dorcas bood in 17 landen hulp en ontwikkeling met 166 projecten.

door Redactie Vf

Terugblik op 2014
Dorcas kijkt dankbaar terug op 2014. ‘Het jaar 2014 is een jaar van groei geworden. Zowel de inkomsten als de projectuitgaven namen met bijna dertig procent toe’, schrijft de Dorcas-directie in het voorwoord van het jaarverslag. Dorcas werd voor noodhulpverlening een strategische partner van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De hulporganisatie kon grote aantallen slachtoffers van conflicten in Zuid-Soedan, Syrië, Libanon, Oekraïne en Irak helpen met onderdak, voedsel, medische zorg en kleding. Daarnaast werden er ook met meer nadruk projecten ontwikkeld met een zodanige aanpak dat de impact en duurzaamheid ervan werden vergroot.

Naast het personeel van Dorcas hebben in 2014 duizenden vrijwilligers hun schouders onder het werk van Dorcas gezet, zowel in binnen- als buitenland. Duizenden donateurs, klanten bij de 25 Dorcas-winkels, bedrijven, kerken en institutionele fondsen geven trouw voor de projecten. Dit leverde een resultaat van bijna 22 miljoen euro op, terwijl dit in 2013 nog ruim 17 miljoen euro was. De groei komt vooral door de vele giften voor noodhulp en door de drie nieuwe Dorcas-winkels die zijn gestart. De kosten voor eigen fondsenwerving bleven met 10,5 procent ruim beneden de CBF-norm van 25 procent.

Jaarverslag
Het Dorcas Jaarverslag 2014 is in zijn geheel te lezen en downloaden op www.dorcas.nl/jaarverslag. Deze maand dient Dorcas het jaarverslag in bij de jury van de Transparant Prijs. In de categorie van grote instellingen belandde Dorcas vorig jaar voor de vierde keer op rij in de kopgroep. Ook kende de jury aan Dorcas in 2013 de AAA-status toe (triple A) omdat zij op elk onderdeel in de hoogste categorie scoorde.

Bron: Dorcas

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close