Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Paul van Vliet Award open voor aanmeldingen

19 mei 2015

Het is weer mogelijk je aan te melden voor de Paul van Vliet Award. De award (een initiatief van UNICEF Nederland en de Efteling) wordt jaarlijks uitgereikt aan een organisatie die zich in Nederland op een bijzondere manier inzet voor kinderen.

door Redactie Vf

Aanmelden kan op www.unicef.nl/paulvanvlietaward. In samenwerking met de Efteling wordt aan de winnaar een geldprijs van € 10.000,- voor het project ter beschikking gesteld.

Iedere organisatie die zich inzet om de positie van kinderen in Nederland te verbeteren, komt in aanmerking voor de Paul van Vliet Award. De prijs wordt dit najaar aan de beste 'ambassadeur voor kinderen' uitgereikt in de Efteling. Aanmelden kan tot 15 september 2015.

Afgelopen jaar is de Paul van Vliet Award uitgereikt aan Villa Pinedo uit Amsterdam. Deze stichting biedt een podium aan kinderen van gescheiden ouders om hun ervaringen te delen en volwassenen bewust te maken van hun situatie. De jury prees de organisatie voor hun positieve, actieve aanpak.

"Het probleem van veel kinderen met gescheiden ouders is heel actueel en schrijnend. En de oplossing is zo mooi. Het belang van het kind staat centraal en de kinderen - zelf ervaringsdeskundigen - gebruiken hun ervaring op een positieve manier. Ze laten ouders door hun ogen kijken”, aldus Paul van Vliet tijdens de uitreiking. “Alle genomineerde projecten zijn prachtig en soms vroegen we ons af waarom we er zelf niet opgekomen zijn. Villa Pinedo sprong er voor ons uit."

De Efteling vindt dat alle kinderen het verdienen om net zo gelukkig te zijn als de Nederlandse kinderen die zorgeloos het park in Kaatsheuvel bezoeken, is de Efteling mede-initiatiefnemer van de Paul van Vliet Award.

Bron: UNICEF

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close