Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Jasper Cillessen Ambassadeur Jeugdsportfonds Nederland

19 mei 2015

Jasper Cillessen, keeper van Ajax en het Nederlands elftal, speler van het jaar bij Ajax en minst gepasseerde keeper van het afgelopen seizoen (29 in 34 wedstrijden) gaat zich als ambassadeur inzetten voor het Jeugdsportfonds. 

door Redactie Vf

Het Jeugdsportfonds betaalt, voor kinderen die opgroeien in een gezin waar de financiële middelen ontbreken, de contributie van de sportvereniging en sportkleding. In 2014 heeft het Jeugdsportfonds dit voor 36.224 kinderen gedaan, waarvan 14.032 kinderen zijn gaan voetballen. Om een kind een jaar lang te laten sporten is gemiddeld €250,- nodig.

Jasper is erg enthousiast en hoefde er niet lang over na te denken om ambassadeur te worden.

“Ajax-spelers en internationals worden geregeld benaderd door goede doelen. Wij realiseren ons dat we een voorbeeldfunctie hebben, met name voor de jeugd. Ik wil me graag inzetten voor een betere maatschappij en combineer het dan graag met sport. Al van kinds af aan ben ik gek op sporten, en dan met name voetballen. Natuurlijk wilde ik prof worden. Ik ben naar de ALO gegaan, zodat ik als profvoetbal niet haalbaar zou zijn, ik in elk geval een sportieve andere baan zou kunnen krijgen. Dan was ik graag gymleraar geworden.

Ik vind het ontzettend belangrijk dat kinderen kunnen sporten, bij voorkeur in verenigingsverband. Sporten is gezond en leuk. Bij een club houden kinderen er vaak ook leuke vriendjes of vriendinnetjes aan over. Dat wordt dankzij het Jeugdsportfonds mogelijk gemaakt, want zij zetten zich in voor kinderen van wie de ouders het niet breed hebben. Daarom past het Jeugdsportfonds goed bij mij.”

Het Jeugdsportfonds is er super trots op dat Jasper zich in wil zetten om het fonds te helpen sportkansen mogelijk te maken voor alle kinderen in Nederland. 

Bron: Jeugdsportfonds

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close