Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Vrijdag gezamenlijke actie voor Nepal

30 april 2015

Vrijdag 1 mei markeert de kick-off van de actie 'Nederland helpt Nepal'. Giro555 roept - samen met de NPO, RTL, SBS en regionale zenders - heel Nederland op om in actie te komen voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal. Het doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor hulp aan de slachtoffers in Nepal via Giro555. 

door Redactie Vf

Vanuit De Hallen in Amsterdam zendt NPO Radio 2 de hele dag live uit. In het 555-Café schuiven bekende Nederlanders en artiesten aan in de studio. Via sociale media bedanken zij mensen voor hun steun en roepen ze op om in actie te komen, met gebruik van #NLhelptNepal. Vanaf locatie doen live programma's van onder de NPO, RTL en SBS verslag van het verloop van actiedag. NPO Radio 2 maakt binnenkort bekend wie de host wordt van de dag.

Gasten en bezoekers praten in het 555-café met hulpverleners, laten zich inspireren voor eigen acties en hebben de mogelijkheid om giften en cheques langs te brengen. Aan het einde van de dag maakt Giro555 een tussenstand bekend van het tot dan toe verzamelde bedrag. Een week later, op 8 mei, maken de samenwerkende hulporganisaties de voorlopige eindstand bekend van de actie 'Nederland helpt Nepal'.

Gijs de Vries, actievoorzitter van Giro555: "De nood in Nepal is heel hoog. Er is nú geld nodig om de hulpverlening verder uit te breiden. Daarom is het geweldig dat de omroepen en zenders zo met ons in actie willen komen om de Nationale Actie een verdere impuls te geven."

Vanaf vrijdag 1 mei doen ook bekende Nederlanders op de publieke, commerciële en regionale zenders de oproep om de slachtoffers in Nepal te steunen. 

Bron: Samenwerkende Hulporganisaties

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close