Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Giro555 open voor Slachtoffers Nepal

27 april 2015

De samenwerkende hulporganisaties kondigen vandaag een Nationale Actie af voor de slachtoffers van de aardbeving die zaterdagochtend Nepal trof. Vanaf vandaag  is Giro555 geopend voor giften onder de naam Nederland helpt Nepal.

door Redactie Vf

Gijs de Vries, SHO-actievoorzitter van de actie Nederland helpt Nepal: “Nederland viert vandaag feest. Maar Nepal is getroffen door de grootste aardbeving sinds 80 jaar en de overlevenden hebben hulp keihard nodig. De afgelopen dagen is steeds duidelijker geworden hoe groot de ravage is, en hoe groot het leed voor de slachtoffers. Wij kunnen niet anders dan vandaag aan u vragen: geef aan Giro555.”

Nepal is zaterdagochtend getroffen door een aardbeving van 7.8 op de Schaal van Richter. Het epicentrum van de aardbeving lag op 77 kilometer ten noordwesten van  de hoofdstad Kathmandu. De ravage is groot. Miljoenen mensen zijn getroffen door de ramp.  Inmiddels staat het dodental op ruim 3.600 en zijn meer dan 6.500 mensen gewond geraakt. De verwachting is dat er nog vele mensen onder het puin liggen.

De hulporganisaties achter Giro555 leveren directe noodhulp. Er is dringend behoefte aan voedsel, veilig drinkwater, onderdak en medische zorg. Gezien de grote verwoesting verwachten de hulporganisaties ook veel geld nodig te hebben voor wederopbouw. We roepen heel Nederland op om in actie te komen voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal.

“De grootste uitdaging op dit moment is de toegang tot Nepal en de afgelegen bergdorpen. Het vliegveld in Kathmandu is overbelast, dit belemmert de aanvoer van hulpverleners en hulpgoederen. Gebieden rondom het epicentrum zijn nog altijd niet bereikt. We vrezen voor het lot van de lokale bevolking daar. Het is vreselijk dat we hen niet kunnen bereiken. Mensen slapen in de open lucht en zijn bang terug te keren naar hun huizen door de sterke naschokken van de afgelopen dagen.”

Morgen worden spots opgenomen door de Nederlandse Publieke omroep. Giro555 en de omroepen bespreken met elkaar in hoeverre radio en televisie de Nationale actie verder kunnen ondersteunen.

Bron: Samenwerkende Hulporganisaties

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close