Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Lintjesregen 2015

24 april 2015

Dit jaar bestaat het Nederlandse decoratiestelsel 200 jaar. Tijdens de jaarlijkse lintjesregen worden Koninklijke onderscheidingen in de Orde van de Nederlandse Leeuw en in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning. Dit jaar is er ter gelegenheid van Koningsdag in totaal aan 2.838 personen een Koninklijke onderscheiding verleend. 

door Redactie Vf

In de Orde van de Nederlandse Leeuw zijn 12 personen, 8 mannen en 4 vrouwen, gedecoreerd en in de Orde van Oranje-Nassau 2.826 personen. In het Caribisch deel van het Koninkrijk (Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba) hebben 41 personen een Koninklijke onderscheiding ontvangen.

Er zijn 3.151 voordrachten voor de lintjesregen 2015 of de Algemene Gelegenheid 2015 ontvangen. Over 313 voorstellen (9,93 % van het totaal bij de lintjesregen 2015) is uiteindelijk een negatief advies uitgebracht.

Vrijwilligers
Het merendeel van de gedecoreerden zijn op de een of andere manier actief als vrijwilliger. Het aantal gedecoreerden in de vrijwillige sector bedraag 2.775 personen. Er zijn 143 gedecoreerden met bijzondere verdiensten in de betaalde (hoofd)functie.

Bron: Min. van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close