Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Organisaties langs 2.6 miljoen voordeuren voor Oranje Fonds Collecte

22 april 2015

Van maandag 27 april tot en met zaterdag 2 mei gaan organisaties langs 2,6 miljoen voordeuren voor de eerste landelijke Oranje Fonds Collecte. Stichtingen en verenigingen collecteren in 284 gemeenten. De collecteweek sluit aan op het evenement Lang Leve de Club op 25 april, waar 200 jaar recht op vrijheid van vereniging en vergadering wordt gevierd. 

door Redactie Vf

De Oranje Fonds Collecte vindt voor het eerst plaats in het hele land. De helft van het opgehaalde bedrag is voor de collecterende organisatie. De andere helft besteedt het Fonds aan sociale initiatieven in dezelfde provincie. Zo blijft al het opgehaalde geld dichtbij. Ronald van der Giesen, directeur Oranje Fonds, vertelt: “We kennen allemaal die sportclub, het zangkoor, de kinderboerderij of de speeltuinvereniging in onze eigen buurt. Aan de deur kan heel Nederland hen nu heel direct helpen. Wij hopen op veel giften!” 

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar steunde het met € 27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Bron: Oranje Fonds

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close