Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Samenwerking Nationaal Ouderenfonds en Vacansoleil

20 april 2015

Dit voorjaar slaan het Nationaal Ouderenfonds en de Vacansoleil Foundation  de handen ineen. Met twee nieuwe projecten proberen ze zo veel mogelijk ouderen een onvergetelijke dag te bezorgen.

door Redactie Vf

De Vacansoleil Foundation is een stichting die in 2011 door de directie van Vacansoleil is opgezet. De stichting organiseert projecten op basis van ingediende ondersteuningsaanvragen van particulieren en van goeden doelen met een MVO karakter, zoals de Make a wish foundation en het Nationaal Ouderenfonds. Ook tijdens het uitvoeren van de initiatieven blijft de Vacansoleil Foundation betrokken bij het project. 

Dagje naar zee

Het eerste project is een dagje naar zee voor ouderen. Zij kunnen met een speciale strandrolstoel toch van het strand genieten. Deze rolstoelen zijn prijzig en daarom verzorgen studenten van de Vacansoleil Leisure Academy, een mbo-recreatieopleiding op vier ROC’s in Amsterdam, Breda, Goes en Nijmegen, enkele evenementen om geld in te zamelen. Hiermee wordt de aanschaf van nieuwe strandrolstoelen voor het Ouderenfonds gefinancierd. ‘Het is fantastisch hoe jongeren zich inzetten voor onze ouderen en mobiliteit. Veel ouderen zijn beperkt en kunnen daardoor niet meer echt van het strand genieten. Dankzij de inzet van deze jongeren en de strandrolstoelen bezorgen we veel ouderen een onvergetelijke dag aan het strand, waarbij ze werkelijk tot aan de kustlijn en zelfs in het water kunnen genieten van de zee en het strand’, aldus Marcel Harms (foto), hoofd evenementen bij het Nationaal Ouderenfonds.

Minivakantie

Het tweede project van de Vacansoleil Foundation en het Ouderenfonds vindt plaats op drie Nederlandse campings: De Twee Bruggen in Winterswijk, Diana Heide in Amen en de Heldense Bossen in Helden. In juni wordt hier elke dinsdag en woensdag een speciale dag voor ouderen georganiseerd. Harms: “Met dit nieuwe project maken we de camping weer toegankelijk voor ouderen samen met de Vacansoleil Foundation en de deelnemende campings. Zo genieten veel ouderen weer van een minivakantie die voor anderen als vanzelfsprekend wordt beschouwd. Wij zijn dan ook erg blij met deze samenwerking!” 

Bron: Nationaal Ouderenfonds

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close