Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Prinses Viktória beschermvrouwe Save the Children

10 april 2015

Prinses Viktória de Bourbon de Parme, de vrouw van prins Jaime, is de nieuwe beschermvrouwe van kinderrechtenorganisatie Save the Children. Koningin Juliana, de oma van haar man was sinds de oprichting beschermvrouwe van de Nederlandse tak van de organisatie en bleef dat tot haar dood in 2004. 

door Redactie Vf

"Ik ben zelf vorig jaar moeder geworden en realiseer me sindsdien nog meer hoe kwetsbaar kinderen zijn", zegt Viktória in een verklaring. Save the Children is ’s werelds grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie, die zowel noodhulp als structurele hulp verleent in ruim 124 landen. Het is voor mij een grote eer dat ik dit werk mag ondersteunen. Het is voor mij een grote eer dat ik dit werk mag ondersteunen." 

Directeur Pim Kraan zegt onder de indruk te zijn van Viktória's warmte, betrokkenheid, bescheidenheid en kennis. Hij wil haar in de rol van "meest zichtbare vrijwilliger in onze organisatie" inzetten om contacten te leggen met het bedrijfsleven, de overheid, particulieren en collega-organisaties.

India

Haar eerste kennismaking met het werk van Save the Children heeft Viktória al achter de rug. In januari reisde ze naar India om projecten daar te bezoeken. 

"De reis naar India heeft mij diep geraakt. De leefomstandigheden in de sloppenwijken zijn zwaar. Kinderen zijn ondervoed, gaan niet naar school en worden geconfronteerd met bedreigende situaties. De projecten die we hebben bezocht pakken al deze verschillende problemen aan."

Maandag gaat Viktória minder ver van huis: ze neemt dan in De Efteling de munten in ontvangst die bezoekers in de wensbron hebben geworpen. 

Bron: Save the Children

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close