Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Unicef en Lego gaan partnerschap aan

25 maart 2015

De LEGO groep, de LEGO Foundation en UNICEF zijn een samenwerking aangegaan. Deze bestaat uit twee onderdelen:  een partnerschap met de focus op kinderrechten en de ontwikkeling van jonge kinderen en het ander gericht op richtlijnen voor kinderrechten en het bedrijfsleven.

door Redactie Vf

"Kinderen zijn heel belangrijk voor ons. Eén van onze kernwaarden is het ontwerpen van creatieve, kwalitatief hoogwaardige producten die de ontwikkeling van kinderen moeten stimuleren en ondersteunen," zegt Jørgen Vig Knudstorp, de directeur van de LEGO groep. "Ik ben er heel trots op dat LEGO het eerste bedrijf in de speelgoedbranche is, dat een wereldwijde samenwerking is aangegaan met UNICEF."

De LEGO groep en UNICEF

De LEGO groep en UNICEF gaan een driejarige samenwerking aan om de richtlijnen voor kinderrechten en het bedrijfsleven onder de aandacht te brengen. De Children's Rights and Business Principles geven bedrijven handvatten om meer rekening te houden met en het ondersteunen van kinderrechten in het bedrijf zelf, in de markt en in de samenleving.De LEGO groep heeft toegezegd om ook in het eigen bedrijf een strengere naleving van kinderbescherming  te verzekeren en om hun kennis te delen met andere bedrijven.

Tweede partnerschap

Het tweede partnerschap tussen de LEGO Foundation en UNICEF richt zich op de ontwikkeling van jonge kinderen wereldwijd, door middel van spel.  De LEGO Foundation heeft 8,2 miljoen dollar vrijgesteld voor de samenwerking die voor 3,5 jaar is aangegaan. "Dit partnerschap is een grote stap richting het creëren van een toekomst waarin onderwijs door middel van spel, kinderen motiveert om te blijven leren en creatief te zijn," zegt Hanne Rasmussen, directeur van de LEGO Foundation. 

Bron: UNICEF

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close