Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Beau van Erven Dorens springt in Hudson voor New Amsterdam City Swim

25 maart 2015

Het vroor afgelopen week nog steeds in New York, maar toch dook Beau van Erven Dorens in de ijskoude Hudson rivier in het kader van de strijd tegen de ziekte ALS.Beau maakte de jump in het diepe als ambassadeur van de New Amsterdam City Swim, die in juni zal plaatsvinden in New York. 

door Redactie Vf

De zwemtocht van Beau vormt de start van het internationale vervolg op de inmiddels in Nederland zeer bekende en succesvolle Amsterdam City Swim, die door de grachten van Amsterdam voert en waarmee de afgelopen drie jaar miljoenen werden opgehaald voor Stichting ALS. De City Swim in Amsterdam liet zich eerder al herhalen in het Westland, waar men ook geld ophaalde door te zwemmen in open water, maar nu gaat de organsisatie dus naar New York

Vrijheidsbeeld
Op 21 juni 2015, Global ALS Day, zullen duizend zwemmers de Hudson inspringen om vervolgens 1,6 km te zwemmen van Greenwich Village naar Tribeca. Decor: het Vrijheidsbeeld, de Verrazano bridge en de Freedom Tower. Met deze zwemtocht in New York hoopt de organisatie internationaal de handen ineen te slaan en zo sneller deze ziekte te bestrijden. Ook zal de internationalisering bijdragen aan “Holland promotie” met de ervaring die stichting Amsterdam City Swim heeft op het gebied van schoon water en watermanagement, valt te lezen op de website van de Amsterdam City Swim.  

DNA-onderzoek
Voorzitter van de New Amsterdam City Swim, Jim Jansen, geeft aan: Alle opbrengsten van de zwemtocht in New York gaan naar het internationale Project MinE. Een Nederlands initiatief van twee ALS-patiënten, Bernard Muller en Robert Jan Stuit, dat op wereldwijde schaal DNA-profielen in kaart brengt en onderzoekt, om de oorzaak van ALS te achterhalen. Dit onderzoek is zeer kostbaar, maar zal het vinden van een remedie tegen de ziekte aanzienlijk versnellen.

Bron: Vakblad Fondsenwerving

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close