Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Leaderboard Banner Jaarverslag.org

Cees Breederveld benoemd als interim-voorzitter CBF

24 maart 2015

Cees Breederveld (67) is per direct benoemd tot interim-voorzitter van het CBF. Hij volgt daarmee waarnemend voorzitter Jaap Nawijn op, die de functie van vicevoorzitter weer op zich neemt.

door Redactie Vf

Breederveld is goed bekend met de goededoelenwereld en heeft veel kennis over governance. Hij was van 2005 tot aan zijn pensionering in 2014 algemeen directeur van het Nederlandse Rode Kruis. Hij is bovendien een ervaren bestuurder en toezichthouder in verschillende sectoren. Breederveld werkte o.a. als universitair hoofddocent en academisch specialist kindergeneeskunde in het AMC. Ook was hij directeur en bestuurder van verschillende ziekenhuizen, in Nederland en Suriname. Hij is nu hoogleraar Rampengeneeskunde bij het AMC.

Cees Breederveld zal als interim-voorzitter het CBF begeleiden naar de nieuwe rol van brede toezichthouder en naar een nieuwe governancestructuur, aldus het CBF. 

Bron: CBF

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close