Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

ABN AMRO MeesPierson gaat door met crowdfunding voor religieuze instellingen

19 maart 2015

ABN AMRO MeesPierson geeft een vervolg aan de succesvol verlopen pilot crowdfunding voor religieuze instellingen. De private bank selecteerde projecten in Sittard, Dokkum, Arnhem, Hoek en Soest, die in september 2015 starten met het crowdfunden. In 2014 hield ABN AMRO MeesPierson een crowdfundingactie voor de renovatie van de bogen van de Utrechtse Domkerk. Dit leverde ruim 50.000 euro op.

door Redactie Vf

Succesvolle projecten
Mark van Keeken, Directeur Relatiemanagement ABN AMRO MeesPierson Instituten & Charitas: De pilot met de Domkerk is buitengewoon succesvol verlopen, waarbij het streefbedrag van 50.000 euro ruimschoots is gehaald. We hebben er vertrouwen in dat crowdfunding ook succesvol kan worden voor kleinere religieuze instellingen. Met crowdfunding probeert ABN AMRO MeesPierson nieuwe, innovatieve inkomstenbronnen voor religieuze instellingen te vinden. Met de begeleiding en het faciliteren van deze projecten bieden we onze klanten een extra service.

ABN AMRO MeesPierson heeft de volgende religieuze instellingen uitgekozen:

  1. Basiliek Onze Lieve Vrouw van het Heilige Hart in Sittard: de basiliek heeft voor de restauratie van de toren als doelstelling 50.000 euro in te zamelen.
  2. Stichting Orgelfonds van de Oude Kerk in Soest: voor de restauratie en plaatsing van een monumentaal orgel is de doelstelling 85.000 euro in te zamelen.
  3. Parochie H. Martinus en H.H. Bonifatius en Gezellen in Dokkum: de kerk heeft voor de restauratie van de toren als doelstelling 50.000 euro in te zamelen.
  4. Stichting Eusebius in Arnhem: de Eusebiuskerk heeft voor de restauratie van beeldhouwwerk op de noordgevel als doelstelling 50.000 euro in te zamelen.
  5. Protestantse gemeente in Hoek: de gemeente heeft voor de wederopbouw van de door brand verwoeste toren en klok als doelstelling 50.000 euro in te zamelen.

Bron: ABN AMRO Mees Pierson

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close