Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Pinbetalingen bij collecteren in 2015

18 maart 2015

Stichting Collectenplan (SCP) maakt in 2015 pinnen aan de deur mogelijk. In 2014 hebben het Prinses Beatrix Spierfonds en de Dierenbescherming een proef gedaan met pinnen bij de collecte. Op basis van positieve ervaringen bij dit experiment is besloten in 2015 op grote schaal het gebruik van pinapparaten bij collectes te introduceren. 

door Redactie Vf

Meer dan de helft van de landelijk collecterende goede doelen doet mee aan deze vorm van collecteren. Per fonds worden er door Payleven (partner van SCP) 50 pinapparaten ter beschikking gesteld en ieder fonds besluit zelf waar ze deze zal gaan inzetten in het land. Collectanten kunnen met de kleine mobiele pinapparaten de mensen aan de deur de keuze bieden om een gift in de bus te doen of te pinnen. Pinnen is een breed geaccepteerd betaalmiddel in Nederland. Door pinnen aan de deur mogelijk te maken, wordt volgens SCP een extra mogelijkheid om te doneren geboden.

Het eerste goede doel dat deelneemt aan deze landelijke pilot, is Stichting ZOA (van 22 maart tot en met 28 maart). Zie voor de andere deelnemers ook op www.collecteren.nl/collecterooster. Bij de deelnemende goede doelen staat het Payleven logo vermeld op het collecterooster van 2015

Bron: Stichting Collectenplan

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close