Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

NLdoet heeft hele jaar positief effect

16 maart 2015

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart steekt Nederland weer de handen uit de mouwen tijdens de elfde editie van NLdoet van het Oranje Fonds. De actie brengt dit weekend bij ruim 7.600 klussen naar verwachting 300.000 vrijwilligers op de been. Maar de positieve gevolgen van de actie rijken verder dan de eenmalige inzet tijdens NLdoet, laat onderzoek van het Oranje Fonds zien. 

door Redactie Vf

Uit het onderzoek onder 2.348 NLdoet vrijwilligers (van vorig jaar) blijkt de actie vele langetermijneffecten te hebben en het hele jaar door te werken. 55 procent van de vrijwilligers heeft ook na NLdoet nog contact met de klusorganisatie. 

NLdoet verbreedt bovendien de wereld van vrijwilligers. Meer dan de helft van de klussers leert een nieuwe organisatie kennen. Van de klussers die tijdens NLdoet 2014 aan de slag gingen bij een voor hen onbekende organisatie, zegt 1 op de 3 nog contact te hebben met de organisatie. Voor 61% van hen was dat zelfs ieder kwartaal of vaker. 38% is vaker vrijwilligerswerk gaan doen bij de organisatie, 15% ging nog eens langs voor de gezelligheid, bij 13% is een echte band ontstaan en 5% schonk zelfs geld of spullen aan de organisatie. 

Klussers tijdens NLdoet vertelden het Oranje Fonds nog meer over de effecten van NLdoet. Ze leren nieuwe mensen kennen, die ze ook na hun klus nog spreken (31%), ze zijn positiever naar vrijwilligerswerk gaan kijken (48%), zijn door NLdoet ander vrijwilligerswerk gaan doen (19%), hebben anderen enthousiast gemaakt voor vrijwilligerswerk (41%) en aangemoedigd om in 2015 ook deel te nemen aan NLdoet (55%). 

Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, vertelt: “Wat wij al jaren signaleren, wordt nu bewezen door deze cijfers: NLdoet brengt mensen in beweging en geeft vrijwilligerswerk een impuls. Bijzonder is dat er dit jaar voor het eerst ook ruim 500 klussen te doen zijn op Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten en Sint Eustatius. Ook zijn er voor het tweede jaar op rij in álle gemeenten op het Nederlandse vasteland NLdoet klussen. Er is veel te doen en er zijn nog veel vrijwilliger nodig! En bedenk: van die paar uurtjes werk hebben organisaties het hele jaar plezier.”

Bron: Oranje Fonds

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close