Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Tulp voor Hulp voor noodhulp in Nederland

13 maart 2015

In alle Albert Heijn filialen in het hele land is vanaf heden de ‘Tulp voor Hulp’ te koop. Hiermee vraagt het Rode Kruis aandacht en steun voor hulp aan mensen in Nederland die in een acute noodsituatie terechtkomen. Per bosje tulpen gaat 1 euro naar het Rode Kruis. De opbrengst komt ten goede aan de hulp aan mensen in nood. 

door Redactie Vf

"Bij het Rode Kruis denken veel mensen misschien aan noodhulp bij zware aardbevingen en conflicten over de grens, maar ook hier in Nederland staan duizenden vrijwilligers altijd klaar om hulp te bieden bij acute noodsituaties’, aldus Gijs de Vries, directeur van het Nederlandse Rode Kruis. ‘Met de ‘Tulp voor Hulp’ vragen we aandacht voor ons werk in Nederland. En steun, zodat wij onze hulpverleners goed voorbereid, opgeleid en met de juiste uitrusting noodhulp kunnen laten bieden"

"Gelukkig gaat het in ons land niet om overstromingen, orkanen of hele zware aardbevingen, maar wel om acute noodsituaties waar iedereen in terecht kan komen. Denk aan een kettingbotsing, plotseling noodweer tijdens een festival, een grote uitslaande brand of onwel raken bij een sportevenement. Onze vrijwilligers helpen bij de ontruiming van de rampplek. We evacueren mensen en begeleiden slachtoffers naar een veilige plek. En op grote en honderden kleine evenementen in Nederland verlenen onze vrijwilligers EHBO."

Bron: Rode Kruis

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close