Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Eerste crowdfundingsproject van Fonds verstandelijk gehandicapten geslaagd

13 maart 2015

Het project ‘Ontwikkelen door dolfijn ondersteunde therapie’ van stichting Syndroom van de Lach uit Delft heeft middels crowdfunding voldoende geld bijeen gekregen om van start te gaan. Het is het eerste crowdfundingsproject van Fonds verstandelijk gehandicapten dat zijn doel heeft behaald. 

door Redactie Vf

Fonds verstandelijk gehandicapten biedt instellingen en stichtingen een crowdfundingsplatform aan om geld op te halen voor hun projecten voor mensen met een verstandelijke beperking. ‘Eigenlijk doen wij al sinds de jaren 60 aan crowdfunding voor mensen met een verstandelijke beperking, want onze jaarlijkse collecte is ook een vorm van crowdfunden. Nu bieden we het publiek de mogelijkheid om via onze website heel gericht en het hele jaar door projecten te steunen. Bijvoorbeeld een project in de buurt of een project dat inhoudelijk aanspreekt’, legt Daniëlle Schutgens, directeur van Fonds verstandelijk gehandicapten, uit.

"Hoofdpersoon van dit eerste crowdfundingsproject is Dean. Dean is 5 jaar en heeft een zeer zeldzame chromosoomafwijking, is zwaar autistisch, kan niet praten en heeft een ontwikkelingsachterstand. Door zijn autisme is hij moeilijk te bereiken en is de wereld om hem heen vaak heel verwarrend. Zijn ouders Jeroen en Karin willen heel graag dat Dean de kans krijgt om beter te leren communiceren. Elke kleine stap in zijn ontwikkeling is voor hem en zijn ouders een enorme stap vooruit. Met hulp van dolfijn ondersteunde therapie kan Dean nog ver komen," laat Fonds Gehandicapten weten. 

Stichting Syndroom van de Lach maakte sinds november 2014 gebruik van het platform van Fonds Gehandicapten. Door middel van verschillende acties, zoals een high tea en een speciaal muziekfestival, is in ruim drie maanden het benodigde bedrag ingezameld.  De stichting wil - naast Dean -  zoveel mogelijk kinderen met een verstandelijke beperking de kans geven om dolfijn ondersteunde therapie te volgen op Curaçao.

Bron: Fonds verstandelijk gehandicapten

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close