Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Vrijdag 20 maart Wereld Waterdag

12 maart 2015

Op vrijdag 20 maart is het Nederlandse Wereld Waterdag evenement in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Het programma van de Wereld Waterdag bestaat uit interessante sprekers, pitches en workshops.

door Redactie Vf

Wereld Waterdag
Wereldwijd staan waterbeheer en sanitatie onder druk. Dit leidt onder meer tot voedsel tekorten, uitputting van natuurlijke bronnen en bodemdaling. Klimaatverandering en demografische en economische ontwikkelingen hebben ons bewust gemaakt van de noodzaak om aandacht te vragen voor deze wereldwijde uitdagingen.

In 1992 hebben de Verenigde Naties (VN) 22 maart uitgeroepen tot Wereld Waterdag. Elk lid van de VN heeft zich gecommitteerd om deze dag te benutten voor het creëren van bewustwording bij het brede publiek en sectorpartijen over de nationale en mondiale waterproblematiek door activiteiten te organiseren die passen binnen de nationale context. Jaarlijks heeft deze dag ander thema om een aspect van de wereldwaterproblematiek te belichten.

Thema
Dit jaar is het thema van Wereld Waterdag ‘Water & Sustainable Development’. 2015 is hét jaar van de ‘Sustainable Development Goals (SDG)’, opvolger van de Millennium Development Goals. Tijdens de Nederlandse viering van Wereld Waterdag 2015 staat SDG 6 ‘Ensure availability and sustainable management of water and sanitation for all’ centraal. Maar ook in andere SDG’s vormt water een belangrijk thema.

Programma
Het programma bestaat uit interessante sprekers, pitches en workshops. Het belooft een interactieve middag te worden, met volop mogelijkheden om te netwerken. De workshops worden verzorgd door de partners die dit jaar betrokken zijn bij Wereld Waterdag: Aqua for All, Netherlands Water Partnership (NWP), Both ENDS, IUCN, Wereld Natuur Fonds (WNF), WASH Alliance en Wetlands International. Rens de Jong van BNR Nieuwsradio treedt op als dagvoorzitter. Keynote spreker is Bas Eickhout, Europarlementariër voor GroenLinks en in 2014 gekozen tot nummer 1 van de Duurzame 100 van Trouw. Deelnemers aan de paneldiscussie zijn Jan Willem Vosmeer (CSR manager Heineken), Johan van de Gronden (CEO WNF), Reina Buijs (Plaatsvervangend Directeur-generaal Internationale Samenwerking, ministerie van Buitenlandse Zaken) en Kitty van der Heijden (directeur World Resources Institute Europe). 

Aanmelden kan op de website van Wereld Waterdag.

Bron: Wereld Waterdag

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close