Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Zitten voor het goed doel

11 maart 2015

Steeds vaker halen particulieren geld op voor het goede doel door deel tenemen aan een sportief evenement. John Woof bedacht zijn eigen actie: In vijf dagen op alle ruim vijftigduizend stoeltjes zitten van de Kuip, om zo geld in te zamelen voor het Rotterdamse Sophia Kinderziekenhuis. Woof, in het dagelijks leven golftrainer, hoopt zo tienduizenden euro's op te halen voor zieke kinderen.

door Redactie Vf

"Ik heb me uitgebreid voorbereid en veel getraind in de sportschool," vertelt Woof, die zegt dat hij al sinds november vorig jaar bezig is. "Dat moet wel, anders ga je er aan onderdoor." Helemaal alleen staat Woof er niet voor, hij wordt in z'n actie bijgestaan door oud-Feyenoorders waaronder Pierre van Hooijdonk en Roy Makaay. 

Daarnaaast is het initiatief van Woof geadopteerd door de Feyenoord Foundation en Stichting DaDa. De Feyenoord Foundation richt zich in zijn algemeenheid op fondsenwerving van maatschappelijke projecten en onderhoud een speciale band met het Sophia Kinderziekenhuis, waarvoor op jaarbasis diverse activiteiten worden ontwikkeld.Stichting DaDa, op haar beurt, bekommert zich al ruim 14 jaar om het welzijn van zieke kinderen en zamelt regelmatig geld in voor projecten die het verblijf van een kind in het ziekenhuis aangenamer maken. 

Aan alles lijkt gedacht: "Ik eet die dagen alleen vloeibaar voedsel, want anders hou je het niet binnen als je steeds gaat zitten en weer opstaat." Woof wil de tienduizenden stoeltjes één voor één afgaan, verdeeld over vijf dagen van twaalf uur. Hij begint op dinsdag 14 april en doet de laatste stoelen op zondag de 19e, in de rust van de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen Go Ahead Eagles.

Via een speciale website is Woof te sponsoren. Elk stoeltje dat z'n achterwerk aandoet wordt vanaf vijf euro 'verkocht', "het liefst meerdere keren," zegt hij. De volledige opbrengst wordt geïnvesteerd in manieren om de omstandigeheden voor kinderen zo prettig mogelijk te maken als ze moeten worden opgenomen in het Sophia Kinderziekenhuis.

Meer infomatie vind je op de actie website van John Woof. 

Bron: Stoel voor het goede doel

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close