Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Goede doelen werken samen aan gezondheid

28 februari 2015

De Nierstichting, de Hartstichting en Alzheimer Nederland hebben samen 495.000 euro ontvangen van de VriendenLoterij voor het project ’MediaLab: Gezondheid voor iedereen’. Een nieuw, gezamenlijk project dat zich voornamelijk richt op voorlichting aan ‘kwetsbare groepen’ over een gezonde levensstijl. 

door Redactie Vf

De drie gezondheidsorganisaties willen in samenwerking met het Centrum Media & Gezondheid met dit project bijdragen aan het terugdringen van de gezondheidsverschillen in de Nederlandse samenleving.

“Nederland is één van de welvarendste landen in de wereld. Desondanks zijn er grote gezondheidsverschillen”, zegt Gea Broekema, directeur van Alzheimer Nederland. “Kwetsbare groepen, meestal de mensen met de laagste inkomens en opleidingsniveaus, zijn er qua gezondheid slechter aan toe en leven jaren korter dan mensen met een midden- of hoger inkomen. En daar willen we samen iets aan doen.” 

De drie organisaties gaan experimenteren met nieuwe communicatiemethoden om te onderzoeken hoe kwetsbare groepen bereikt kunnen worden. “Onze ambitie is om samen een ’MediaLab’ te creëren voor de ontwikkeling van innovatieve mediaformats. Door het MediaLab te vestigen bij het Centrum Media & Gezondheid realiseren wij een unieke cross-over tussen gezondheidsorganisaties, de creatieve industrie en de wetenschap”, aldus Tom Oostrom, directeur van de Nierstichting. 

Floris Italianer, directeur van de Hartstichting voegt daaraan toe: “Wij vinden het belangrijk dat ouders hun kinderen al vroeg een gezonde leefstijl aanleren. Dit houdt in: iedere dag voldoende bewegen en gezond eten. Een goede start op jonge leeftijd vermindert de kans op overgewicht en het risico op hart- en vaatziekten op latere leeftijd.”  

Bron: Nierstichting Nederland

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close