Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Gamen voor het goede doel

27 februari 2015

In-game aankopen om het goede doel te steunen.Een nieuwe manier om geld binnen te halen en om de donateur te binden aan het goede doel? Oxfam Novib probeerde onlangs voor het eerst geld op te halen via een game, de online role-playing-game RuneScape. De opbrengst: 90.000 euro, meldt de NOS. 

door Redactie Vf

Leuk idee, het goede doel steunen met in-game aankopen. Maar het kan de gamer zelf niet zo veel schelen, denkt Boris van de Ven van de website Gamekings. "Er zit niet echt een emotie achter zo'n aankoop, geen gevoel dat je iets bijdraagt aan de wereld. Gamers geven niet specifiek geld uit om een goed doel te steunen, ze kijken echt wat ze ervoor terugkrijgen. Een gamer wil gewoon verder komen in het spel, dus die klikt of koopt wel"

Voor gamefabrikanten zorgen dit soort samenwerkingen met goede doelen voor goede publiciteit, denkt Van de Ven. "RuneScape en World of Warcraft zijn games die altijd onder de aandacht moeten zijn: ik denk dat ze op deze manier inspelen op de actualiteit." 

Hoe fondsenwervers over dit nieuwe initiatief denken? Naast Boris van de Ven komen onder andere Jurrian ten Hove van Oxfam Novib en René Bekkers, hoogleraar filantropie aan de Vrije Universiteit, aan het woord. Het gehele artikel is beschikbaar op de website van de NOS.

Bron: NOS

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close