Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Martin van Pernis nieuwe bestuursvoorzitter voor Habitat Nederland

25 februari 2015

Martin van Pernis is per 19 februari benoemd tot bestuursvoorzitter van Habitat for Humanity Nederland. Van Pernis volgt Rob van der Heijden op die na zes jaar afscheid neemt. Vooral de missie om mensen te helpen met dat steuntje in de rug waarmee ze op eigen kracht verder kunnen, spreekt Van Pernis erg aan. De nieuwe voorzitter wil helpen de zichtbaarheid van het werk van Habitat in Nederland te vergroten.

door Redactie Vf

Martin van Pernis (1945) is voormalig voorzitter van de Raad van Bestuur van Siemens Nederland N.V. en president van de Siemens Groep in Nederland. Sinds zijn pensionering is Van Pernis nog volop actief. Zo is hij momenteel eigenaar-directeur van het organisatieadviesbureau Vapecon B.V., van waaruit hij diverse commissariaten en maatschappelijke functies vervult.

Jennifer Lemke, directeur Habitat Nederland: ‘We zijn ontzettend blij met de benoeming van de heer Van Pernis als onze nieuwe bestuursvoorzitter. Habitat wil actief het bedrijfsleven betrekken bij haar werk. Met zijn indrukwekkende staat van dienst en zijn nauwe betrokkenheid bij ons werk en onze mensen kan de heer Van Pernis een zeer waardevolle bijdrage leveren aan de missie van Habitat.’

Martin van Pernis over zijn betrokkenheid bij Habitat: ‘In oktober 2011 was ik voor het eerst op bouwreis met Habitat naar Zambia. Met 12 mannen en vrouwen bouwden we een huisje voor een gehandicapte vrouw die de zorg voor 8 aidswezen had. Een prachtige ervaring en de dankbaarheid van dit gezin zal ik niet snel vergeten.’

Na deze eerste reis is Van Pernis zich blijven inzetten voor Habitat. Hij bouwde in 2013 mee in Nicaragua en hij was een van de voortrekkers van de eerste bouwreis van de Habitat Business Club naar Cambodja. Ook bij de Habitat Business Club reis naar El Salvador dit voorjaar zal hij van de partij zijn. 

‘Ik sta helemaal achter de missie om mensen een betere toekomst te bieden met een degelijk en veilig huis als basis. Met een goed onderkomen geven wij ze net dat steuntje in de rug waarmee ze op eigen kracht verder kunnen en zijn ze in staat om zelfstandig een beter bestaan op te bouwen’, aldus de nieuwe bestuursvoorzitter. 

In 2012 trad Van Pernis toe tot het Comité van Aanbeveling en zette zich samen met Wim Dik, Alexander Rinnooy Kan, Kees Storm en Gerrit Zalm in voor Habitat Nederland.

Bron: Habitat for Humanity NL

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close