Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Imanuelle Grives ambassadeur KNCV Tuberculosefonds

19 februari 2015

Actrice Imanuelle Grives (o.a. bekend van Celblok H en Expeditie Poolcirkel) is ambassadeur voor KNCV Tuberculosefonds geworden. Voor haar een logische keuze: "Ik heb tuberculose gehad en kan het navertellen."

door Redactie Vf

Als ambassadeur gaat Imanuelle zich inzetten voor de missie van KNCV Tuberculosefonds: tuberculose de wereld uit helpen. Imanuelle: "Ik heb nooit gedacht dat ik tuberculose kon krijgen, het was ver van mijn bed, maar het overkwam me toch. Ik heb een heftige tijd meegemaakt, maar hoe ziek ik ook was, ik ben nooit bang geweest om dood te gaan. Nu weet ik dat elke dag ruim 4.000 mensen aan tuberculose sterven. Elke dag! Als ex-tbc-patiënt wil ik meehelpen om tuberculose de wereld uit te krijgen."

Wereldwijd is tuberculose dodelijke infectieziekte nummer 2. Een ziekte waarvan iedereen kan genezen met een tijdige ontdekking en juiste behandeling. "Daar wil ik aan bijdragen door meer aandacht te krijgen voor het werk van KNCV Tuberculosefonds. Er is meer financiële steun en meer wetenschappelijk onderzoek nodig om deze levensverwoestende ziekte te stoppen," zegt Imanuelle. Ze raakte geïnfecteerd tijdens vrijwilligerswerk in Congo en nam de ziekte mee terug naar Nederland. "Wie denkt er hier nog aan tuberculose? Ik ben het levende bewijs dat tbc-opsporing en -bestrijding ook in Nederland nodig blijft." 

Algemeen Directeur van KNCV Tuberculosefonds, Kitty van Weezenbeek is blij met de betrokkenheid van Imanuelle: "Met ambassadeurs als Peter Faber en nu ook Imanuelle krijgt onze missie aandacht bij een groter publiek. Ze bruist van de ideeën om ook jongeren te bereiken. We zijn heel blij met haar inzet en bevlogenheid."

Bron: KNCV Tuberculosefonds

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close