Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Miljoenen voor cultuur in Nederland dankzij deelnemers BankGiro Loterij

13 februari 2015

Culturele instellingen in Nederland ontvangen dit jaar ruim 62,5 miljoen euro dankzij de bijna 600.000 deelnemers van de BankGiro Loterij. 66 culturele organisaties ontvangen een bijdrage. Het gaat hierbij om zowel vaste jaarlijkse bijdragen als eenmalige schenkingen.

door Redactie Vf

De BankGiro Loterij maakte dit afgelpen week bekend tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Ook is bekendgemaakt dat culturele organisaties ruim 3 miljoen euro zelf hebben opgehaald dankzij het zogeheten ‘geoormerkt werven’. Hiermee spoort een museum zijn bezoekers aan om specifiek voor zijn museum met de BankGiro Loterij mee te spelen. Bij deelname gaat dan de helft van de maandelijkse lotprijs naar het betreffende museum.

Totaal opbrengst
In 2014 heeft de BankGiro Loterij dankzij de lotverkoop een totaalopbrengst van 125,1 miljoen euro. De helft hiervan komt direct ten goede aan organisaties die werken op het terrein van cultuur en monumentenzorg in Nederland. Landelijke organisaties die jaarlijks een bijdrage van de loterij ontvangen zijn onder meer: Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem (500.000 euro), Vereniging De Hollandsche Molen (400.000 euro) en het Fries Museum (200.000). Daarnaast kan een aantal bijzondere culturele projecten op een eenmalige schenking rekenen.

Kijk voor het volledige overzicht van de BankGiro Loterij-toekenningen aan culturele instellingen op de website van de BankGIro Loterij.

Bron: BankGiro Loterij

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close