Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Extra donaties voor kwetsbare ouderen dankzij deelnemers VriendenLoterij

12 februari 2015

Nederland telt ruim 1 miljoen eenzame ouderen waarvan een kwart maar eens in de twee weken iemand spreekt. Het Nationaal Ouderenfonds ontvangt een schenking van 342.000 euro van de VriendenLoterij voor het opzetten van een uitbeldienst die mensen met regelmaat een gezellig telefoongesprek biedt. Met de bijdrage van de VriendenLoterij zet het Nationaal Ouderenfonds een callcenter op en traint en begeleidt het de vrijwilligers die dagelijks met de ouderen bellen. De bijdrage aan het Nationaal Ouderenfonds is een van de vele schenkingen die de VriendenLoterij bekend maakte tijdens haar jaarlijkse Goed Geld Gala in Amsterdam.

door Redactie Vf

Recordbedrag van 50,7 miljoen euro voor het goede doel
Op het Goed Geld Gala werd onthuld dat er in 2015 een recordbedrag van 50,7 miljoen euro gaat naar goede doelen, (sport)clubs en verenigingen in Nederland. En dat allemaal dankzij de 500.000 VriendenLoterij-deelnemers die iedere maand de helft van hun lot doneren aan het goede doel. Een vaste jaarlijkse bijdrage is er voor 47 gezondheids- en welzijnsfondsen, waaronder KWF Kankerbestrijding (ruim 700.000 euro) en Nationaal Fonds Kinderhulp (1 miljoen euro). Extra projectschenkingen zijn er in 2015 voor hulp aan kwetsbare ouderen en veelbelovende gezondheidsonderzoeken. 

Hulp voor ouderen: aandacht voor mondgezondheid en dementie
Naast de uitbeldienst van het Nationaal Ouderenfonds stelt de VriendenLoterij 150.000 euro beschikbaar voor het Ivoren Kruis om de mondgezondheid van kwetsbare ouderen in verpleeg- en verzorgingstehuizen te verbeteren. Ook steunt de VriendenLoterij Alzheimer Nederland met een schenking van 500.000 euro, zodat zij een digitaal platform kunnen realiseren waar mensen met dementie en hun omgeving terecht kunnen met vragen. Ook financiert Alzheimer Nederland met deze bijdrage tien innovatieve praktijkprojecten, waardoor mensen met dementie langer in hun vertrouwde thuisomgeving kunnen blijven wonen.

Extra schenkingen voor veelbelovende gezondheidsonderzoeken
Dankzij een extra bijdrage van 514.800 euro kunnen Pink Ribbon en de Maag Lever Darm Stichtingervoor zorgen dat mensen met de diagnose borst- of darmkanker direct getest worden op erfelijkheid. Hierdoor kan hun behandeling indien nodig worden aangepast en kan kanker bij naaste familieleden mogelijk worden voorkomen. Het Reumafonds ontvangt een schenking van 367.500 euro om te onderzoeken of de nu gebruikelijke pijnlijke onderhuidse injecties bij kinderen met jeugdreuma vervangen kunnen worden. Pijnloze toediening van geneesmiddelen per micronaaldjes met de Stick2me in de huidoppervlakte is hiervoor mogelijk een oplossing. Tot slot kan het Aids Fonds dankzij een schenking van 325.000 euro een online testwijzer lanceren. Deze testwijzer geeft (jong)volwassenen via een aantal eenvoudige vragen een advies op maat over of ze zich moeten laten testen op hiv en welke manier van testen het beste is.

Een overzicht van alle VriendenLoterij-schenkingen en meer informatie over bovenstaande projecten vind je hier.

Bron: VriendenLoterij

Advertentie

Close