Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Meer dan tweehonderdduizend euro opgehaald door Skate4AIR op Alternatieve Elfstedentocht Weissensee

9 februari 2015

Ruim honderd deelnemers van Skate4AIR hebben op vrijdag 31 januari meegedaan aan de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee (AEW). Jochem Uytdehaage, tweevoudig Olympisch schaatskampioen en ambassadeur van Skate4AIR, overhandigde vrijdagavond een cheque ter waarde van € 207.770 aan de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting

door Redactie Vf

Het bedrag dat is verzameld door donaties en sponsoring, zal besteed worden aan onderzoek naar de levensbedreigende en (vooralsnog) ongeneeslijke ziekte Cystic Fibrosis, ook wel taaislijmziekte genoemd.

Het startschot van de vrijdageditie tijdens de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee werd gegeven door Skate4AIR op uitnodiging van Toine Doreleijers, de voorzitter van de Alternatieve Elfstedentocht. Doreleijers gaf het startschot aan Skate4AIR ter ere van het vijf jarig jubileum van de stichting. Skate4AIR is sinds 2011 aanwezig op de Weissensee en inmiddels uitgegroeid tot de grootste groep deelnemers die namens een goed doel schaatsen. 

Dave van Brakel is de eerste deelnemer met taaislijmziekte die de 200 kilometer met zijn eigen longen heeft uitgereden. De twintig centimeter sneeuw die op vrijdagochtend viel, maakte de eerste helft van de tocht tot een uitdaging. In de middag klaarde het op en verbeterde het zicht. Een uur nadat de zon onderging, kwamen de laatste deelnemers van Skate4AIR onder luid gejuich over de finish.

Bron: Skate4AIR

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close