Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Eerste Oranje Fonds Collecte in heel Nederland

4 februari 2015

Voor het eerst in de geschiedenis organiseert het Oranje Fonds een collecte in het hele land. Het Fonds doet dat voor en samen met stichtingen en verenigingen. De eerste 193 organisaties zagen hun kans schoon en doen al mee. De Oranje Fonds Collecteweek vindt plaats in de week van Koningsdag. Van het bedrag dat de deelnemende organisaties ophalen, krijgen zij de helft. De andere helft besteedt het Fonds aan sociale initiatieven in dezelfde provincie. Aanmelden kan tot 31 maart via www.oranjefonds.nl/collecte en organisaties moeten er zo snel mogelijk bij zijn, want dan kunnen ze hun gewenste collectegebied reserveren.  

door Redactie Vf

Het Oranje Fonds merkt dat maatschappelijke organisaties steeds vaker zoeken naar manieren om extra geld te vinden voor hun bestaande activiteiten en al hun nieuwe plannen. Daarom start het nu de landelijke Oranje Fonds Collecte. De opbrengst kan worden besteed aan allerlei grote en kleine wensen. Denk aan een nieuw klimrek bij een speeltuinvereniging, een training voor nieuwe vrijwilligers, een duofiets voor ouderen uit een zorginstelling of een nieuw rolstoelpad in de buurtmoestuin.

© Oranje Fonds – Jeannette Schols

Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, licht toe: “Met onze collecte kunnen organisaties heel gemakkelijk extra geld verdienen. Wij nemen de algehele coördinatie van de collecte op ons, want dat blijkt voor kleine organisaties vaak lastig en kostbaar. Verder lopen alle geldstromen via het Oranje Fonds, wat maximale veiligheid oplevert voor donateurs. We hopen dat zo veel mogelijk organisaties deze kans grijpen om samen met ons extra geld op te halen.”   

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het gaat om initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn als beschermpaar nauw betrokken bij het Fonds. Zij bezoeken initiatieven, reiken de Appeltjes van Oranje uit, vieren Burendag en steken de handen uit de mouwen tijdens NLdoet.

Bron: Oranje Fonds

Advertentie

Close