Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Hoofdredacteur Vakblad Fondsenwerving gekozen tot bestuurslid vereniging onderzoeksjournalisten

25 januari 2015

Op dinsdag 20 januari 2015 heeft de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ, de vereniging van onderzoeksjournalisten in Nederland en Vlaanderen, een geheel nieuw bestuur gekozen. Alle tien gekandideerden werden bij acclamatie - met algemene stemmen - benoemd.

door Redactie Vf

Naast Jaap Zeekant (hoofdredacteur Vakblad Fondsenwerving) maken van het VVOJ-bestuur de volgende journalisten deel uit.

Evert de Vos, chef-redacteur van De Groene Amsterdammer en tevens bestuurslid van het Initiatief voor Narratieve Journalistiek Nederland en van het Expertisecentrum Journalistiek.

Daan Marselis, schrijft als zelfstandig journalist veel reconstructies en achtergrondverhalen voor vakbladen in de zorg en voor kranten.

Tanja van Bergen, journalist, docent en studieloopbaanbegeleider op de School voor Journalistiek in Utrecht.

Harm van den Berg, werkt als freelancer, was eerder tien jaar actief bij Het Parool en ruim twintig jaar bij het NRC Handelsblad.

Wilco Dekker, werkte bij het Nieuwsblad van het Noorden en bij de GPD en is sinds 1998 journalist bij de Volkskrant.

Marloes Derks, werkt als zelfstandig journalist vanuit haar eigen bedrijf Staccato Media en is onder meer redacteur van de diergeneeskundewebsite van de Universiteit van Utrecht en chefredacteur HRLM Haarlemse Stadsglossy.

Jago Kosolosky, werkt als webredacteur voor Mondiaal Nieuws .

Paul Schram, werkt op de journalistieke afdeling van de KRO-NCRV. Daarnaast is hij freelancer voor Emerce, Adformatie, Revu en NU.nl.

Vincent Weggemans, werkt als freelance journalist in de radio- en televisiewereld, waar hij schrijft voor vakblad Broadcast Magazine en betrokken is ben bij vele tv- en omroepgerelateerde bladen. Daarnaast geeft hij les in journalistieke vakken aan de Hogeschool van Amsterdam.

Conform de statuten van de VVOJ benoemt het nieuwe bestuur – in zijn eerste vergadering op 9 februari 2014 – uit zijn midden de nieuwe voorzitter van de VVOJ. In die vergadering worden ook de andere functies en taken verdeeld.

Bron: Vereniging van Onderzoeksjournalisten

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close