Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Beleid giftenregeling en anbi’s gewijzigd

23 januari 2015

In december 2014 zijn er door de staatsecretaris van financiën wederom enkele beleidsstandpunten  gewijzigd met betrekking tot de anbi status. Het betreft vooral kleine wijzigingen, maar er worden ook enkele nieuwe standpunten ingenomen ter beoordeling van het verkrijgen van de status van anbi. Daarnaast zijn er enkele wijzigingen doorgevoerd ten aanzien van de giftenregeling. 

door Redactie Vf

Zo is onder andere vastgesteld dat er sprake kan zijn van een periodieke gift als de schenker via een legaat bepaalt, dat bij zijn overlijden de resterende termijnen van een periodieke gift, ineens aan de instelling of de vereniging worden uitgekeerd. 

Ook wordt  aangegeven welke gevolgen het verliezen van de anbi-status heeft voor de aftrekbaarheid van giften. Dit algemeen geldende beleid is hier opgenomen om duidelijkheid te verschaffen voor de aftrek van giften aan instellingen die hun anbi-status zijn verloren, omdat zij niet voldoen aan de met ingang van 1 januari 2014 geldende voorwaarde om bepaalde informatie elektronisch beschikbaar te stellen.

Je kunt hier het volledige document downloaden!

In het komende nummer van Vakblad Fondsenwerving zullen we uiteenzetten wat belangrijkste gevolgen zijn van het nieuwe beleid.

Bron: Vakblad Fondsenwerving

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close