Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Kennisbank Filantropie en PIF World

22 januari 2015

In november dit jaar zijn de Kennisbank Filantropie en crowdsourcingplatform PIF World een samenwerking aangegaan, met als doel een burgerparticipatieplatform te bieden aan alle gemeentes en burgers in Nederland.

door Redactie Vf

Doelstelling van Kennisbank Filantropie is het bevorderen van effectiviteit en het verbeteren van efficiëntie in de filantropische sector, door op één centraal punt informatie te verzamelen van alle Nederlandse filantropische instellingen en deze informatie publiekelijk toegankelijk te maken. Om burgers in Nederland ook echt de middelen te bieden om te participeren, werkt Kennisbank Filantropie nu samen met crowdsourcingplatform PIFWorld.com.

PIFWorld.com biedt in de toekomst de mogelijkheid om op gemeenteniveau te laten zien welke stichtingen en initiatieven er zijn. Stichtingen kunnen met het platform laten zien wat ze doen, fondsen werven en bedrijven aan zich binden. Burgers kunnen profielen aanmaken en zich inzetten voor deze initiatieven. Dit kan als donateur, maar ook als fundraiser of vrijwilliger. Bedrijven kunnen meedoen door een bedrijfspagina aan te maken en met de medewerkers zich in te zetten voor een lokaal initiatief.

Begin 2015 komen beiden partijen met de zogenoemde 'lokatiepagina' en worden alle stichtingen uitgenodigd om hun buurtparticipatie pagina's in gebruik te nemen.

Info: www.kennisbankfilantropie.nl. en www.pifworld.com.

Bron: Kennisbank Filantropie

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close