Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Spieren voor Spieren krijgt steun uit Eindhoven

20 januari 2015

PSV en Stichting Spieren voor Spieren gaan de komende jaren een intensieve samenwerking aan.De komende jaren zet PSV haar bekendheid in om meer aandacht te vragen voor spierziekte bij kinderen en zorgt de eredivisieclub voor een glimlach op het gezicht bij deze kinderen door tal van activiteiten voor het hele gezin te organiseren.

door Redactie Vf

Met de samenwerking draagt PSV bij aan de missie van de stichting om spierziekte bij kinderen de wereld uit te helpen. De komende jaren worden er diverse fondsenwervende acties opgezet en gaat de voetbalclub actief aandacht vragen voor het belang van meer onderzoek om deze ziekten beter te begrijpen en te kunnen behandelen. 

Het startsein is gegeven door Bram de Caluwé, kind-ambassadeur van de Stichting en Jeroen Zoet, keeper van PSV Zij hebben een Spierballen Battle gehouden om de impact van een spierziekte op sportief gebied duidelijk te maken.

Peter Fossen, manager operations PSV: ‘Wij zijn heel trots een mooi initiatief als Spieren voor Spieren aan ons te mogen binden. De eerste coproductie in de vorm van een Spierballen Battle is al een feit, maar in de toekomst staat nog veel meer te gebeuren. Zo zijn de kinderen van Spieren voor Spieren voortaan elke thuiswedstrijd welkom in de Spierballenbox. PSV en haar supporters zullen zich de komende jaren vol in gaan zetten voor dit mooie doel, want elk kind verdient spierballen.’

Ook Marjolein Bolhuis-Eijsvogel, directeur Spieren voor Spieren, is blij met de samenwerking: ‘De koppeling is heel vanzelfsprekend. Spieren voor Spieren is ontstaan vanuit het voetbal door de spelers van het Nederlands Elftal in 1998. Sport speelt nog steeds een centrale rol onder ons motto ‘gezonde spieren voor zieke spieren’. Deze samenwerking sluit hier naadloos bij aan. Meerjarige partnerships als deze zijn voor ons belangrijk. Het geeft ons de mogelijkheid om structureel onderzoek te blijven doen naar spierziekte bij kinderen. Dat is erg belangrijk aangezien spierziekte nog steeds een van de belangrijkste doodsoorzaken is bij kinderen in Nederland.´

Bron: Spieren voor Spieren

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close