Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Amref door Allen & Overy gekozen als nieuwe wereldwijde MVO-partner

9 januari 2015

Amref Flying Doctors is de nieuwe wereldwijde MVO-partner (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) van Allen & Overy. Bijna de helft van de ruim 5.000 medewerkers en partners van het internationale advocatenkantoor brachten hun stem uit; 1.400 van hen stemden op de Afrikaanse gezondheidsorganisatie. Vandaag werd op het Amsterdamse kantoor het partnerschap in Nederland gelanceerd. 

door Redactie Vf

Allen & Overy gaat een project in een van de armste gebieden in Tanzania, Meatu, ondersteunen. Hiervan zullen uiteindelijk 32.600 jongens en meisjes profiteren. In Tanzania worden meisjes die zwanger raken direct van school gestuurd, waardoor ze hun opleiding niet af kunnen ronden. Jaarlijks ondervinden 5.000 Tanzaniaanse meisjes de gevolgen hiervan. Door op basisscholen al te beginnen met seksuele voorlichting en te proberen schadelijke, culturele gebruiken te veranderen, kunnen ongewenste zwangerschappen worden voorkomen en kunnen meisjes hun opleiding afmaken. Soortgelijke projecten zijn succesvol gebleken. Op een school in Zuid-Tanzania is het aantal ongewenste tienerzwangerschappen gedaald van 257 naar 10 per jaar. 
 
Annelies van der Pauw, partner en verantwoordelijk voor het wereldwijde MVO-beleid bij Allen & Overy: ‘Amref is een prachtige organisatie. Onze samenwerking met Amref stelt ons in staat om ons wereldwijd in te zetten voor één goed doel, zodat onze impact groot is. Fondsenwerving is er een aanzienlijk onderdeel van, maar het ter beschikking stellen van de kennis en ervaring van onze werknemers, is net zo belangrijk.'

Bron: Amref

Advertentie

Close