Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

BN’ers geven koperen kerstdiners Ouderenfonds gouden randje

22 december 2014

Terwijl de feestdagen een tijd is die veel mensen doorbrengen in gezelschap van vrienden en familie, vieren zo’n 420.000 ouderen geen kerst en zitten er 200.000 alleen. In bijna iedere straat in Nederland is er dus wel een oudere die met de feestdagen geen bezoek heeft.

door Redactie Vf

Het Nationaal Ouderenfonds organiseert daarom dit jaar voor de twaalfde keer kerstdiners voor ouderen in samenwerking met Van der Valk. “Een koperen jubileum! De afgelopen jaren heeft het Ouderenfonds tienduizenden ouderen een geweldige kerst bezorgd,” aldus Jan Romme, directeur.

Tot aan kerst krijgen dagelijks duizenden ouderen doorheen heel Nederland een geheel verzorgd driegangen-kerstdiner. In de Biltsche Hoek worden op 16 december ongeveer 150 ouderen ontvangen door Mies Bouwman, Maartje van Weegen, Gerdi Verbeet, Janneke Brinkman, Jannet van Zadelhoff, Jan Romme en Klaas van der Valk. Op 17 december genieten ouderen in Hotel Leiden van hun kerstdiner en het stralende gezelschap van Erica Terpstra. John Bernard, vrolijkt op 22 december het kerstdiner in Breukelen op in Zorgcentrum de Aa.

De kerstdiners bieden gezelligheid en zorgen soms ook voor langdurige contacten. Tijdens de diners leren mensen vaak buurtgenoten kennen waar zij ook op andere momenten in het jaar contact mee kunnen hebben. Via de Thuiszorg, Stichting Welzijn Ouderen, kerken, het Rode Kruis en de Zonnebloem worden ouderen bereikt die in aanmerking komen voor de kerstdiners.

De organisatie van de kerstdiners wordt mogelijk gemaakt door de inzet van veel vrijwilligers. Van der Valk sponsort een groot deel van de kosten en leden van serviceclub Lions en Rotery verzorgen in veel plaatsen het vervoer van de ouderen. Bedrijven en particulieren kunnen de kerstdiners ook sponsoren via http://bitly.nl/s3KDDp

Bron: Nationaal Ouderenfonds

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close