Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Novamedia/Postcode Loterijen is 3e grootste private gever

20 december 2014

Novamedia/Postcode Loterijen is de derde grootste private gever aan goede doelen ter wereld. Dat blijkt uit een overzicht van de Londense zakenkrant City A.M.. Professor dr. Theo Schuyt, autoriteit op het gebied van goede doelen en filantropie, stelde het overzicht op voor de City A.M. World Charity Index 2014. Nummer 1 en 2 op de lijst zijn respectievelijk de Bill & Melinda Gates Foundation (VS) en de Wellcome Trust (Verenigd Koninkrijk).

door Redactie Vf

De index vergelijkt het totale bedrag dat private organisaties in 2013 gaven aan goede doelen. De Bill & Melinda Gates Foundation doneerden 2.73 miljard euro, 732.49 miljoen Euro vanuit de Wellcome Trust en 592.4 miljoen Euro vanuit Novamedia/Postcode Loterijen.

Novamedia/Postcode Loterijen CEO Boudewijn Poelmann, die ook non-executive chairman of the board van City A.M. is, zegt: “Fondsen voor goede doelen werven is deel van het DNA van de Postcode Loterijen. Wij geloven dat de wereld beter af is met sterke maatschappelijke organisaties. Het is onze missie om geld bijeen te brengen voor die organisaties en om bekendheid te geven aan hun werk. De Goede Doelen Loterijen, die dankzij de miljoenen deelnemers al ruim 6.51 miljard euro bij elkaar hebben gebracht voor goede doelen, zijn uniek in de wereld. We zijn ontzettend trots hierop.”

In zijn toelichting bij de City A.M. World Charity Index 2014 legt Prof. Dr Theo Schuyt (VU Amsterdam, European Research Network on Philanthropy) uit: “Graag richt ik de aandacht op een bijzondere organisatie: Novamedia. Bij bijna alle organisaties in de Index komen hun giften aan goede doelen voort uit legaten, erfenissen, winsten uit het verleden van bedrijven en banken. Bij Novamedia echter, komen alle afdrachten direct uit het jaar zelf, dankzij de deelnemers van de Goede Doelen Loterijen in Nederland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

World Charity Index City AM 2014

De City A.M. Charity Index 2014 verschijnt in de krant van 18 december in een speciaal tijdschrift van 52 pagina’s, ‘City A.M. Giving’ met daarin ook reportages over filantropie in de City of London, bedrijven en filantropie en opmerkelijke verhalen rond goede doelen in 2014, zoals de Ice Bucket Challenge.

Vier jaar geleden startte City A.M. met de World Charity Index, welke inmiddels een traditie is. De index, met naast de wereldwijde top 20 van grootste private donoren aan goede doelen ook de Europese top 20 en de top 20 aller tijden, wordt samengesteld door Professor Dr. Theo Schuyt (VU Amsterdam, Universiteit van Maastricht en voorzitter van European Research Network on Philanthropy) en zijn team.

Bron: City AM

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close