Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Tour for Talent 2014: 75.000 euro voor straatkinderen in Zuid-Afrika

17 december 2014

De 22 deelnemers aan de Tour for Talent 2014 hebben samen 75.070 euro aan fondsen bij elkaar geworven. Dat bleek maandag 1 december tijdens een feestelijk terugkomdiner in Grand Café Eight in Alphen aan den Rijn. Het totaalbedrag is de optelsom van de financiële ondersteuning door sponsors en donateurs van het zesdaagse fietsevenement in Zuid-Afrika dat in de eerste week van november door Stichting Red het Talent werd georganiseerd.

door Redactie Vf

Naast het betalen van de eigen reis- en verblijfkosten moest elke deelnemer ook een streefbedrag van 2500 euro aan donaties voor het goede doel bij elkaar zien te krijgen. Dat bleek voor de meesten geen probleem. Dankzij hun inzet en creativiteit is het eindbedrag 50 procent hoger dan CEO Leon Leeferink van Red het Talent had verwacht. “Ik ben diep onder de indruk en een dankbaar mens. Met dat geld komen we weer een stap dichter bij het realiseren van onze missie: het probleem van straatkinderen in Zuid-Afrika de geschiedenisboeken in krijgen.”

Transparant
Het bijzondere van het donatiesysteem van Red het Talent is dat de donateurs (en in dit geval de deelnemers) zelf mogen bepalen aan welk project de donatie moet worden besteed. Zo kan worden gekozen voor basisbehoeftes als eten en drinken, maar ook voor een bijdrage aan andere projecten als renovatie van een opvanghuis of de aanschaf van meubilair in een Children's Home waar de voormalige straatkinderen worden voorbereid op de overgang naar een veilige woon- en werksituatie.

TFT2015
Inmiddels is de voorinschrijving voor Tour for Talent 2015 alweer gestart. “Voor enthousiastelingen hebben we een vroege struisvogel actie”, meldt Leeferink met een knipoog naar de Zuid-Afrikaanse fauna. “Tot eind 2014 krijgen de eerste tien deelnemers een korting van 100 euro op het inschrijfbedrag van 1.490 euro. Dat bedrag is inclusief begeleiding, de maaltijden en overnachtingen in prima hotels, een bezoek aan de Tafelberg, een bezoek aan Robbeneiland en een professioneel wielrenshirt.” Daarnaast wordt ook in 2015 van de deelnemers verwacht dat ze fondsen werven waarmee Red het Talent de straatkinderen een concreet perspectief op een betere toekomst kan bieden. “Dat verdienen ze allemaal. Het zijn talenten, geen straatkinderen!”, aldus de voorman van Red het Talent.

Bron: Tour for Talent

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close