Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Illegale collectanten actief omgeving Twente

15 december 2014

De politie wijst winkeliers, horecagelegenheden en burgers erop dat op diverse plaatsen in de omgeving van Twente collectebussen zijn geplaatst voor de zogenaamde ‘Ticket to Live’ stichting, die zich in zou zetten voor kansarme kinderen. Eerder kwamen er al meldingen over deze illegale collectanten uit ondermeer Friesland en Drenthe.

door Redactie Vf

Vorige week kwamen diverse meldingen, door winkeliers en horecaondernemers uit omgeving Twente en omstreken, binnen dat zij benaderd zijn door een man met het verzoek om collectebussen geheel vrijblijvend in hun zaak te mogen plaatsen. Deze bussen worden dan op bepaalde tijden geleegd. Naar aanleiding van deze meldingen is gebleken dat voor deze collecte geen vergunning is afgegeven en het om een niet bij het CBF geregistreerde stichting gaat. De politie is een onderzoek gestart naar de personen achter de collecte.

Waarom vergunning
In de APV van de gemeenten is opgenomen dat het verboden is zonder vergunning een inzameling te houden van geld of goed. Bij het aanvragen van een vergunning voor goede doelen wordt gekeken of het geld dat ingezameld wordt ook daadwerkelijk naar een bestaand goed doel gaat.

Geef geen geld aan goede doelen zonder vergunning
De politie adviseert een ieder die mee wil werken of geld wil geven aan een goed doel daadwerkelijk eerst te vragen naar de vergunning. Is die er niet dan is de kans groot dat het geld niet op de juiste bestemming komt. Het collecterooster van alle goedgekeurde goede doelen is te vinden op www.cbf.nl of op de site van uw gemeente.

Onderzoek
De politie is een onderzoek gestart naar de man achter de collecte en vraagt winkeliers en horecaondernemers contact op te nemen als zij benaderd zijn voor het plaatsen van een collectebus. Dit kan via 0900-8844. Als iemand nog een collectebus in de zaak heeft staan, roept de politie hen op om de collectebus bij de politie af te geven.

Bron: Nationale Politie

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close